Deze krokante kipbowl is echt fantastisch lekker. Het is de ideale makkelijke avondmaaltijd. Als basis gebruik ik quinoa, maar voel je vrij bijvoorbeeld couscous of rijst te gebruiken als je dat lekkerder vindt. Verder vul je deze bowl aan met lekker veel groenten zoals avocado (lekker romig), worteljulienne en cherrytomaten. De krokante kip mag natuurlijk niet ontbreken, dus deze gaat bovenop. Maak deze gezonde bowl af met fijngesneden bosui en een Sriracha-sesamdressing. Mmm!
Krokante kip bowl met quinoa, avocado, wortel en cherrytomaten
Een heerlijke en gezonde krokante kip bowl. Aangevuld met lekker veel groenten en een sriracha-sesamdressing. Dit recept is de ideale makkelijke maaltijd!
Ingrediënten
- 80 gram quinoa
- 1 krokante kipschnitzel
- 1 wortel (in julienne gesneden)
- 100 gram cherrytomaten (gehalveerd)
- ½ avocado (in plakjes)
- 1 bosui (fijngesneden)
Voor de dressing:
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels Srirachasaus
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet apart met de deksel op de pan. Zo stoomt deze nog een beetje door en wordt-ie lekker fluffy.
- Snijd intussen alle groenten (zie ingrediëntenlijst) en bak de kipschnitzel krokant en goudbruin.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar.
- Doe de quinoa in een ruime kom. Verdeel hierover de groenten. Snijd de krokante kip in blokjes of in reepjes en leg deze op de bowl. Serveer de krokante kip bowl met de sriracha-sesamdressing.
Notities
Je kunt dit recept volledig voorbereiden op de krokante kip na. Bak deze het liefst op het laatst zodat het krokante laagje ook lekker krokant blijft.
Wil je dit recept bereiden om mee te nemen, gebruik dan kipfilet. Deze kun je van te voren bereiden en bewaren. Bewaar de kipbowl in een afsluitbare bak in de koelkast met de dressing apart.