wonton bowl

Wonton bowl met gestoofde prei, doperwtjes en lao gan ma dressing

Wonton bowl, een bowl rijkelijk gevuld met wontons, groenten en een heerlijke lao gan ma chili olie dressing. Dit is echt comfort food! Voor deze wonton bowl gebruik ik kant-en-klare wontons, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Voeg daar gestoofde prei en doperwtjes aan toe plus een super lekkere, zelfgemaakt lao gan ma dressing en je hebt geluk in een bordje!



Wonton bowl

Een wonton bowl; een bowl met wontons en alleen maar andere lekkere dingen. Klinkt dat niet fantastisch goed? Ik ben dol op wontons en wilde dit combineren groenten en een saus om er een volwaardige maaltijd van te maken. Met dit recept voor een wonton bowl ben je dan echt aan juiste adres!

Ik gebruik voor dit recept kant-en-klare wontons en ik koop deze het liefst bij de toko. Kies de wontons die jij het lekkerst vindt. Ik kook ze in een pan, samen met de doperwtjes. Maar, als jij gestoomde wontons lekkerder vindt, kun je ze ook op die manier bereiden!


Gestoofde prei

Ik ben dol op gestoofde prei. De prei krijg zo een mooie rol in een gerecht omdat je de prei vrij grof laat. Het stoven kost wat tijd, maar niet meer dan 15 minuten. Laat in deze tijd de prei lekker op het vuur staan met de deksel op de pan. Heb vooral geduld en hierna zul je super smaakvolle prei hebben.


Lao gan ma dressing

Om alle elementen in dit gerecht samen te laten komen maak ik er een lekkere lao gan ma dressing bij. Lao gan ma is een chili olie uit de Chinese keuken. Lao gan ma wordt ook wel ‘crispy chili olie’ genoemd en is zoals gezegd dus ook een beetje crunchy. Super lekker als basis voor een dressing.

Verder voeg ik sesamolie, sojasaus en zwarte azijn toe. Sesamolie en sojasaus kun je kopen bij de supermarkt. Lao gan ma kun je ook kopen bij de grotere supermarkten of bij de toko. Voor zwarte azijn moet je bij de toko zijn. Kun je dit ingrediënt nu niet vinden, dan kun je het vervangen door balsamicoazijn (geen siroop).


wonton bowl

Wonton bowl met gestoofde prei, doperwtjes en lao gan ma dressing

Wonton bowl met gestoofde prei en doperwtjes. Breng alle elementen samen met een lekkere lao gan ma chili olie dressing. Comfort food!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Chinees, Fusion, Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 12 wontons
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • 1 (kleine) prei
  • 2 bosui
  • sesamzaadjes (naar smaak)

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels crispy chili olie (lao gan ma)
  • 3 eetlepels zwarte azijn (Chinkiang rijstazijn)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie

Instructies
 

  • Kook de wontons volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwtjes de laatste 7 minuten mee met de wontons.
  • Maak de prei schoon: snijd hiervoor de onderkant van de prei en haal het buitenste blad eraf. Snijd de prei vervolgens in ringen van 2 centimeter dik.
    Verwarm een koekenpan met wat olie en bak hierin de prei 3 minuten op hoog vuur. Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is zodat alle prei plat op de bodem kan liggen, met de snijkant naar onder.
  • Voeg een scheut water toe aan de pan, doe de deksel op de pan en zet het vuur laage. Stoof de prei 15 minuten met de deksel op de pan.
  • Maak intussen de dressing. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Verdeel de helft van de dressing over de bodem van twee serveerborden.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Giet de wontons en de doperwtjes af en verdeel deze over de borden met de chili olie dressing. Verdeel ook de prei over de borden. Schenk vervolgens de resterende dressing over de wonton bowl en bestrooi met de bosui en wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Trefwoord Dinner party, Glutenvrij, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating