Vislasagne met kabeljauw en paprika

Met dit recept voor vislasagne kun je echt alle kanten op. Ik maak vislasagne graag met kabeljauw en paprika, maar probeer dit recept gerust eens met zalmfilet en verschillende groenten. Wat dacht je van bijvoorbeeld spinazie of prei? Heerlijk?


Vislasagne met kabeljauw en paprika

Heerlijke vislasagne met kabeljauw en paprika. Maak dit recept gerust ook eens met zalm, spinazie en/of prei.
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Ui
  • 2 Paprika's
  • 3 Eetlepels Bloem
  • ½ Liter Visbouillon (koud)
  • 2 Theelepels Paprikapoeder
  • 300 Gram Kabeljauw (zonodig: ontdooid)
  • 100 Gram Monchou (zie tip)
  • 200 Gram Geraspte
  • Lasagnebladen

En verder:

  • Ruime ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en fruit deze in een ruime wokpan aan in wat boter of olie. Snijd intussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze vervolgens toe.
  • Voeg de bouillon en het paprikapoeder toe aan de pan en meng dit goed door. Laat ongeveer 3 minuten meebakken terwijl je af en toe blijft roeren.
  • Voeg de visbouillon toe en meng meteen goed door, zodat je geen klontjes bloem krijgt. Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de monchou toe en laat op een laag vuur smelten in de saus.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes en doe deze bij de saus. Laat deze zachtjes garen.
  • Voeg als laatste de helft van de geraspte kaas toe aan de saus, laat smelten en breng op smaak met peper en zout.
  • Vet de ovenschaal in. Schep een dun laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Schep hier weer saus op, verdeel goed en dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle saus op is. Eindig met een laagje saus en dek deze af met de andere helft geraspte kaas.
  • Bak de oven 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne eventueel 3 minuten staan nadat je hem uit de oven hebt gehaald, zodat hij iets steviger wordt en niet meer zo heet is.
    Serveer de lasagne direct.

Notities

In plaats van monchou gebruik ik ook vaak crème fraiche. Dit is goedkoper en smelt makkelijker weg in de saus. Monchou is wel iets romiger van smaak.
 
Je kunt de lasagne helemaal voorbereiden en ongebakken een of twee dagen bewaren in de koelkast. Bak de lasagne af vlak voor je hem wil eten. Handig als je dit recept wil voorbereiden!
Trefwoord Koken voor groepen, Makkelijk, Oven, Pasta, Vis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating