zwarte bonen bowl

Zwarte bonen bowl met geroosterde aardappelen, tonijn en maïstortilla

Zin in een lekker recept met zwarte bonen? Zoek dan niet verder en ga voor deze zwarte bonen bowl! Dit is een super lekker, maar ook voedzaam recept. Natuurlijk door die heerlijke zwarte bonen, maar ook door de geroosterde aardappelen en de romige tonijnsalade. Echt een top combinatie en écht comfort food!



Zwarte bonen bowl

Bowl food, super lekker, comfortabel en lekker laagdrempelig om te maken en te eten. Bowl food of bowl recepten zijn recepten die lekker uit een kommetje, bijvoorbeeld op de bank, kunt eten. Lekker en knus en comfortabel, bijvoorbeeld met je favoriete serie aan.

Deze bowl bevat, zoals de naam al zegt, zwarte bonen. Zwarte bonen zijn super voedzaam en gezond. Zeker in combinatie met de rest van de ingrediënten. Je maakt eigenlijk een lekkere salade van de tonijn en de geroosterde zwarte bonen. Deze maak je aan met een beetje mayonaise of yoghurt en Srirachasaus voor de pittige toets. Daarbij eet je geroosterde aardappel. Ook zo lekker!

Dezed zwarte bonen bowl zou je zo al kunnen eten, maar om het nóg lekkerder te maken, eet je er een maïstortilla bij. Eet de tortilla erbij of doe de ingrediënten van de bowl in de tortilla en rol ‘m op… Eet dit gerecht zoals jij het lekker vindt!

Om het af te maken bestrooi je het gerecht met lekkere wat fijngesneden bosuitjes en druppel je er wat limoensap overheen. Echt onmisbaar!

zwarte bonen bowl

Zwarte bonen bowl met geroosterde aardappelen, tonijn en maïstortilla

Zwarte bonen bowl. Dit is een super lekker, maar ook voedzaam recept met geroosterde aardappelen, tonijn en maïstortilla.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 blikken zwarte bonen
  • 400 gram aardappelen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 maïstortilla's
  • 1 blikje tonijn (à 145 gram)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Srirachasaus
  • 2 bosuitjes (fijngesneden)
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de zwarte bonen goed uitlekken. Meng ze met ½ eetlepel paprikapoeder en verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in hapklare stukken. Meng de aardappelen met de andere ½ eetlepel paprikapoeder en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat. Bedruppel de zwarte bonen en de aardappelen met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de tonijn goed uitlekken en meng de tonijn met de mayonaise en de Srirachasaus. Voeg de zwarte bonen toe aan de tonijnsalade en meng goed door.
  • Leg de maïstortilla op een bord en verdeel de helft van de zwarte bonen-tonijnsalade in het bord, net als de helft van de geroosterde aardappelen. Doe dit ook met de rest van de ingrediënten en een tweede bord. Bestrooi de twee borden met wat fijngesneden bosui en serveer er limoen, in partjes gesneden, bij. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating