limoncello van wodka maken

Limoncello van wodka maken

Wil jij zelf limoncello van wodka maken? Dat kan met dit recept voor zelfgemaakte limoncello! Ik deel alle tips & tricks voor zelfgemaakte limoncello. Met dit recept kun je limoncello maken van citroen of van mandarijn.Limoncello van wodka maken

Limoncello kun je heel makkelijk zelf maken. Deze Italiaanse drank maak je met citroen, alcohol en een suikersiroop. De schillen van citrone of van mandarijn (arancello of mandarinello) laat je 3 tot 4 weken trekken op een koele plek in de alcohol. Ik kies in dit recept voor het gebruik van wokda. Limoncello van wodka maken is een makkelijke en toegankelijke manier om zelf limoncello te maken.

Wodka is een makkelijk en toegankelijk ingrediënt om zelf limoncello te maken. Het is goed verkrijgbaar, je hoeft te niet veel te rekenen met alcoholpercentages (wat wel belangrijk is bij het gebruik van zuivere alcohol 96%) en de bereidingswijze is precies hetzelfde (in vergelijking met zuivere alcohol 96%). Wil je beginnen met zelf limoncello maken, dan doe je dit op een makkelijke manier met wodka!


Heldere limoncello

Limoncello is goed te herkennen aan de frisgele kleur en natuurlijk het troebele uitstraling. Dit komt door het hoge alcoholpercentage dat in limoncello zit. Maak je limoncello met wodka, dan wordt het alcoholpercentage van het eindproduct lager en zal de limoncello ook minder troebel worden. Geen nood, want de smaak is precies hetzelfde!


Limoncello, arancello of mandarinello

Met dit recept voor limoncello kun je citroenen of mandarijnen gebruiken. Citroenen zijn natuurlijk erg traditioneel en erg lekker. Wil jij een keer een limoncello met een twist maken, gebruik dan manderijen. Je gebruikt de schil en de bereidingwijze is verder hetzelfde. Limoncello gemaakt van mandarijnen wordt ook wel mandarinello of arancello genoemd. De term arancello kan ook gebruikt worden voor limoncello gemaakt van sinaasappels.


Aan de slag!

Om zelf limoncello van wodka te maken heb je niet veel nodig. Neem een schone weckpot, wodka en citroenen of mandarijnen. Dit is de eerste fase van het maakproces. De citrusvruchten schil je en deze doe je samen met de wodka in de weckpot. Zet de weckpot weg op een koele plek, schud af en toe heen en weer en laat verder staan zodat de smaak goed in de alcohol kan trekken.

Wanneer je klaar bent om de limoncello af te maken, maak je een suikersiroop van water en suiker. Heel eenvoudig. Zeef de schillen uit de wodka en meng de wodka met de suikersiroop. Klaar is je zelfgemaakte limoncello!

limoncello van wodka maken

Limoncello van wodka maken

Met dit recept maak je eenvoudig zelf limoncello van wodka. Je kunt citroenen of mandarijnen gebruiken voor dit recept.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Porties 800 ml

Ingrediënten
  

 • 500 ml wodka
 • 4 citroenen (of 8 mandarijnen)
 • 300 ml water
 • 150 gram suiker

En verder:

 • 1 schone weckpot (minimaal 500 ml)
 • 1 zeef
 • 1 een fijne doek om door te zeven (optioneel)
 • schone flessen om de limoncello in te bewaren

Instructies
 

 • Doe de wodka in de schone weckpot. Schil de citroenen en doe de citroenschillen in de wodka. Sluit de weckpot af en zet deze 4 weken weg op een koele, donkere plek.
 • Na 4 weken kun je de limoncello afmaken. Zeef de citroenschillen uit de wodka. Zeef de wodka zonder de citroenschillen nogmaals met behulp van een fijne doek.
 • Maak intussen de suikersiroop door het water te verwarmen in een pannetje. Doe de suiker erbij en laat de suiker goed oplossen. Laat de suikersiroop afkoelen. Schenk de siroop vervolgens bij de wodka.
 • Meng dit goed door en verdeel de limoncello over schone flessen om te bewaren.

Notities

Het vruchtvlees van de citroen gebruik je niet bij het maken van limoncello. Je hoeft niet weg te gooien, maar je het eenvoudig invriezen. Gebruik ingevroren partjes citroen voor in bijvoorbeeld thee of in een glas koud water. Lees deze kooktip voor meer informatie over het invriezen van citroen (klik).
Trefwoord Alcoholvrij, Fruit, Makkelijk

2 reacties op “Limoncello van wodka maken”

 1. 5 sterren
  Heel erg gemakkelijk recept en de limoncello is heerlijk. Heb wel maar 200 ml suikerwater toegevoegd na 4 weken, dat vond ik voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating