tuinbonensalade

Tuinbonensalade met geroosterde aardappelen en spekjes

Eet jij wel eens tuinbonen? Deze tuinbonensalade moet je echt geproefd hebben! Ik maak hem met geroosterde aardappelen in de schil. Dat maakt dit recept een echte maaltijdsalade. Serveer je hem liever als bijgerecht? Dan kan dat ook prima! Lekker met honing-mosterddressing en krokant gebakken spekjes.



Tuinbonensalade: bijgerecht of hoofdgerecht?

Ik ben dol op maaltijdsalades. Daar is deze tuinbonensalade een goed voorbeeld van! Dit recept bevat veel voedzame ingrediënten zoals de tuinbonen en de geroosterde aardappelen.

Door de aardappelen te roosteren krijgen ze net wat meer een bite, waardoor ze meer stand houden in de salade met de dressing. Zo kun je deze salade prima bewaren.

Ik eet hem graag als maaltijdsalade. Ideaal, want je maakt eenvoudig een grotere portie en bewaart het in koelkast. Deze tuinbonensalade is ook zeer geschikt als bijgerecht. Bijvoorbeeld lekker bij de barbecue of bij een picknick.

tuinbonensalade

Tuinbonensalade met geroosterde aardappelen, spekjes en honing-mosterddressing

Deze tuinbonensalade is een heerlijke maaltijdsalade met geroosterde aardappelen, spekjes en rode uit. Makkelijk, snel en gezond!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de geroosterde aardappelen:

  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 1 theelepel maïzena
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de tuinbonensalade:

  • 250 gram tuinbonen
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 rode ui

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en dep ze goed droog. Snijd de in grove blokjes en meng ze met de olijfolie, maïzena en wat peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat, ingevet of met bakpapier. Rooster de krieltjes 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de tuinbonen in 8 minuten gaar. Giet ze hierna af en laat afkoelen.
  • Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. Je hoeft hier geen extra boter of olie aan toe te voegen, want het spek bevat genoeg vet van zichzelf. Laat de spekblokjes eventueel uitlekken op keukenpapier.
  • Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, de honing en de mosterd met elkaar, in een ruime kom. Voeg hier de geroosterde krieltjes, de tuinbonen en de uitgebakken spekjes aan toe.
  • Snipper de rode ui en voeg deze ook toe aan de tuinbonensalade. Meng alles goed door. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating