burrata plate

Burrata plate met geroosterde paprika, tomaat, olijf en basilicum

Burrata plate, een super lekker, royaal gevuld bord met burrata en allerlei groenten. Ik kies voor groenten in een mediterrane stijl zodat ze perfect aansluiten van de smaak van de burrata. Zachte en romige kaas, met wat geroosterde paprika, tomaat, lekker olijven en verse basilicum. Maak het burrata plate af met een goede balsamicoazijn.



Burrata plate

Burrata is een lekkere mozzarella kaas gevuld met room. Een heerlijke zachte kaas met een romige structuur. Als je de burrata aansnijdt, zal de zachte vulling er ietwat uitlopen. Perfect om lekker te eten met verse groenten, kruiden en toast. Kleed dit burrata plate aan met geroosterde paprika’s, tomaatjes, lekkere olijven en verse basilicum. Als dressing kies ik voor een eenvoudige, maar goede balsamicosiroop. Deze maakt het geheel helemaal af!


Geroosterde paprika’s

Dit recept bevat onder andere geroosterde paprika’s. Deze zijn verkrijgbaar in een pot, kant-en-klaar, in de supermarkt. Maar, ik vind het zelf voor dit recept zoveel lekkerder om de paprika’s zelf te roosteren. Zelfgeroosterde paprika’s zijn veel zoeter van smaak, dan de kant-en-klare versie. Dat past beter bij de burrata en de andere groenten.

burrata plate

Burrata plate met geroosterde paprika, tomaat, olijven en basilicum

Burrata plate, een super lekker, royaal gevuld bord met burrata en allerlei groenten. Lekker als bijgerecht of lekker bij de borrel met toastjes.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de geroosterde paprika:

  • 4 puntpaprika's
  • olijfolie
  • peper en zout
  • bakpapier
  • een grote zak of aluminiumfolie om af te dekken

Voor de burrata plate:

  • 1 bol burrata
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram olijven
  • 4 geroosterde paprika's
  • 1 bosje verse basilicum
  • balsamicosiroop

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de puntpaprika's in met een vork. Leg ze op een bakpapier en schenk er olijfolie overheen. Breng de paprika's op smaak met peper en zout en rooster ze vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    De paprika's verkleuren tijdens het roosteren heel donker. Dit is de bedoeling.
  • Haal de paprika's na het roosteren uit de oven en leg ze op een bord. Dek dit bord goed af met een plastic zak (knoop deze vervolgens dicht) of met aluminiumfolie. De paprika's gaan nu "zweten", hierdoor wordt het pellen straks makkelijker.
    Laat de paprika's zo 10 minuten staan.
  • Maak intussen de rest van de burrata plate. Leg de bol burrata in het midden en snijd deze een klein beetje in, zodat de binnenkant zichtbaar wordt.
  • Leg hier omheen de cherrytomaten en de olijven.
  • Haal na 10 minuten de paprika's uit de plastic zak en pel het donkere velletje van de paprika's en doe ook de zaadlijsten weg. Alleen het vruchtvlees blijft over. Snijd het vruchtvlees fijn en leg op de burrata plate.
  • Verdeel als laatste balsamicosiroop over het geheel en bestrooi met lekker veel verse basilicumblaadjes. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating