lupinebonen salade

Lupinebonen salade met geitenkaas, spinazie, tomaat en honing-mosterdvinaigrette

Lupinebonen salade, een super lekker en voedzaam recept. Lupinebonen vallen onder de peulvruchten en zijn erg gezond. In dit artikel licht ik ze voor je uit!
Ik rooster ze en combineer ze met een heerlijke dressing voor een super smaakvol gerecht. Lekker met spinazie, tomaat en geitenkaas.



Wat zijn lupinebonen?

Lupinebonen zijn peulvruchten. Ze zijn ontzettend gezond en bevatten veel meer vezels en eiwitten dan andere peulvruchten. Eiwitten en vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Vezels zijn ook belangrijk voor een goede spijsvertering.

Lupinebonen komen qua smaak in de buurt van kikkererwten en witte bonen. Je kunt ze in de supermarkt vooral vinden op de conservenafdeling. Koop ze in een pot, bijvoorbeeld deze (klik) van het merk Smaakt. Deze platte, gele boontjes zijn al gekookt dus je kunt ze makkelijk verwerken!

De lupinebonen uit een blik of pot kun je zo eten. Giet ze af en verwerk ze zo in een salade. Dat kan ook in deze spinaziesalade met geitenkaas. Voor wat extra smaak rooster ik de bonen nog even in de bonen. De bonen krijgen een lekkere bite op deze manier.


Lupinebonensalade

Ik ben dol op voedzame salades en daar is dit recept er zeker één van! Als basis gebruik ik bladspinazie. Super lekker en gezond. Spinazie past erg goed bij de zachte geitenkaas, de tomaat en de honing-mosterdvinaigrette. De lupinebonen zorgen voor lekker wat body in de salade. Ze maken dit recept tot een voedzaam geheel. Je kunt deze salade zowel als lunchgerecht als als avondmaaltijd eten.

lupinebonen salade

Lupinebonen salade met spinazie, tomaat, geitenkaas en honing-mosterdvinaigrette

Deze lupinebonen salade is super gezond, voedzaam en zo lekker! Lekker met spinazie, tomaat en geitenkaas. Serveeer als lunchof als diner.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 340 gram lupinebonen (pot, conserven)
  • 200 gram bladspinazie (vers)
  • 4 tomaten
  • 100 gram zachte geitenkaas

Voor de honing-mosterdvinaigrette

  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de lupinebonen goed uitlekken en dep ze droog. Verdeel de bonen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Het schilletje wordt knapperig en zal hier en daar openbarsten. Dan weet je dat ze klaar zijn.
  • Verdeel de bladspinazie over twee borden. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de spinazie.
  • Meng voor de vinaigrette de azijn, de mosterd en de honing met elkaar. Breng dit smaak met peper en zout en meng goed door. Voeg druppelgewijs de olijfolie toe terwijl je goed blijft roeren. De dressing zal zo langzaam binden tot een lekkere honing-mosterdvinaigrette.
  • Verdeel de geroosterde lupinebonen over de salade, samen met de vinaigrette. Verbrokkel de geitenkaas erboven en serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating