Slowcooker pompoencurry, een heerlijke curry met pompoen om te maken in de slowcooker. Dit is echt comfort food! Door een pompoencurry te bereiden in de slowcooker heb je er de gehele bereidingstijd geen omkijken naar. Kan het nog makkelijker?
Slowcooker pompoencurry
Ben jij ook zo dol op pompoencurry? Een heerlijke rode curry gevuld met pompoen. Daarnaast voeg je ui, knoflook, verse gember en peulvruchten toe. Super lekker én gezond! Deze gezonde curry is ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd, maar ook als heerlijk comfort food gerecht voor in het weekend.
Slowcooker pompoencurry maak je dus in een slowcooker. Hiermee kun je op lage temperatuur en op een gecontroleerde manier een gerecht lekker lang laten sudderen. Door deze curry in de slowcooker te maken blijven de smaken super goed behouden in het gerecht. Het gevolg: een pompoencurry die zo rijk van smaak is! Heerlijk!
Peulvruchten
Naast pompoen is deze slowcooker curry gevuld met peulvruchten. Peulvruchten zijn gezond, voedzaam en ze bevatten veel vezels. Perfect voor deze pompoencurry die verder helemaal vegetarisch is. Ik gebruik voor deze slowcooker pompoencurry graag cannellinibonen. Deze zijn neutraal en zacht van smaak. Maar, varieer vooral met peulvruchten! Probeer dit recept bijvoorbeeld ook eens met witte bonen of kikkererwten. Ook ontzettend lekker!
Smaakmakers
Voor de rijke currysmaak in dit recept gebruik je rode currypasta. Natuurlijk gaan er ook ui, knoflook en verse gember in dit gerecht. Daarnaast voeg je ook lekker wat specerijen toe: komijn en paprikapoeder. Als de curry met pompoen lekker geprutteld heeft in de slowcooker, maak je het gerecht af met sojasaus en vissaus. Twee super smaakvolle producten die de smaken in deze curry echt in balans brengen. Heerlijk! Serveer het gerecht eventueel met wat verse limoensap, ook zo lekker!
Slowcooker pompoencurry
Ingrediënten
- 500 gram pompoen (½ Hokkaido pompoen)
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 3 centimeter verse gember
- 2½ eetlepel rode currypasta
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 blikken cannellinibonen (à 400 gram per stuk)
- 400 ml kokosmelk
- 250 ml groentebouillon
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1½ eetlepel maïzena
- 1 eetlepel water
Voor erbij:
- gekookte rijst
- fijngesneden bosui
- limoensap van verse limoen
En verder:
- een slowcooker (minimale inhoud: 3,5 liter)
Instructies
- Was de pompoen en ontdoe van de bovenkant en de onderkant en schraap de zaden eruit. Snijd de pompoen in grove blokjes.
- Maak de uien, de knoflook en de verse gember schoon. Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de gember in fijne reepjes. Je kunt de gember ook raspen.
- Voeg de gesneden ui, knoflook en gember toe aan de slowcooker. Voeg de pompoenblokjes toe. Giet de cannellinibonen af, spoel ze goed om en laat ze uitlekken. Voeg deze ook toe aan de slowcooker. Doe de gemalen komijn, het paprikapoeder, de currypasta, de kokosmelk en de bouillon ook in de slowcooker. Zet de slow aan op HIGH en laat het geheel 3 uur pruttelen.
- Breng de pompoencurry na deze tijd op smaak met de suiker, de sojasaus en de vissaus. Meng de maïzena met het water en schenk deze bij de pompoencurry. Meng goed door en laat de curry zo een paar minuten indikken terwijl de slowcooker nog aan staat.
- Serveer de slowcooker pompoencurry met gekookte rijst en eventueel wat limoensap en fijngesneden bosui. Eet smakelijk!