paprikasoep

Paprikasoep met room en geroosterde cherrytomaten

Paprikasoep is ontzettend lekker als voorgerecht of als lunchgerecht. De paprika’s rooster je, samen met de cherrytomaten, in de oven waardoor ze lekker zoet worden. Pureer er een gladde soep van samen met wat room. Super lekker!



Geroosterde paprika

Voor dit recept voor paprikasoep rooster je de paprika’s in de oven. Het maakt niet erg uit welke kleur je gebruikt, maar kies bij voorkeur geel, oranje of rood. Deze zijn zoeter van smaak dan de groene. Door de paprika’s in hun geheel te roosteren in de oven, wordt de smaak nog zoeter. Echt heel erg lekker!

Doe de paprika’s na het roosteren in een zak en sluit deze af. Je kunt ze ook in een kom leggen en deze goed afdekken. Laat 20 minuten staan. Hierna kun je het schilletje makkelijker van de paprika af pellen. Ontdoe ook van zaadlijsten en het steeltje en je kunt de paprika’s verder verwerken in de soep.

paprikasoep

Paprikasoep met geroosterde cherrytomaten en room

Paprikasoep is ontzettend lekker als voorgerecht of als lunchgerecht. De paprika's rooster je, samen met de cherrytomaten, in de oven waardoor ze lekker zoet worden. Pureer er een gladde soep van samen met wat room.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 45 minuten
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 paprika's
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 wortel
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml kookroom
  • ½ liter groentebouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in stukken en halveer de cherrytomaten. Vet een ruime bakplaat in of bedek met een stuk bakpapier. Leg hierop de wortel en de cherrytomaten. Leg de paprika's in z'n geheel ook op de bakplaat. Leg de tenen knoflook er in hun schil bij.
    Verdeel er wat peper, zout en olijfolie overheen en rooster alles 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de groenten uit de oven. Dek de paprika's af met plasticfolie of doe ze in een afsluitbaakzakje en laat ze even "zweten", ongeveer 20 minuten. Pel hierna het schilletje van de paprika's af en ontdoe van zaadlijsten en de steeltjes.
  • Doe de geroosterde groenten in een ruime pan, knijp de tenen knoflook uit boven de pan, voeg de bouillon en de room toe en breng het geheel aan de kook.
  • Pureer de het geheel tot een gladde soep en serveer direct. Lekker met wat extra room en eventueel wat verse kruiden.
Trefwoord 6 ingrediënten, Gezond, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating