Heerlijke bietjessalade met rode ui en augurk. Dit snelle en makkelijke saladerecept moet je geproefd hebben. Dit recept net is even anders dan de meeste andere saladerecepten, want je gebruikt geen bladsla. De basis voor dit recept zijn gekookte rode bieten. Deze maak je aan met een lekkere dressing. Voeg verder nog wat rode ui en augurk toe en je gezonde rode biet salade is klaar!
Bietjessalade
Deze rode biet salade is echt heerlijk. Dit recept is lekker als gezonde lunch of als bijgerecht bij het diner. Je maakt dit recept eenvoudig met een handvol ingrediënten. De rode biet combineert heel goed met de fijngesnipperde rode ui en de frisse smaak van de augurk. Maak de ingrediënten aan met een lekkere zelfgemaakt dressing op basis van yoghurt. De yoghurt maakt het geheel lekker fris. Breng de smaken in de balans met wat honing en mosterd en je bietjessalade is klaar om te serveren. Wanneer zet jij dit recept op het menu?
Bietjessalade met rode ui, augurk en yoghurt-honing-mosterddressing
Ingrediënten
- 500 gram gekookte rode biet
- 100 gram mini augurken (ongeveer 10 stuks)
- 1 rode ui
Voor de dressing:
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- ½ eetlepel mosterd
- ½ eetlepel honing
- peper en zout
Instructies
- Snijd de rode bietjes in kleine blokjes, snipper de rode ui fijn en snijd de augurken in plakjes. Meng intussen alle ingrediënten voor de dressing met elkaar.
- Meng de dressing met de rode biet, de rode ui en de augurk. Serveer de salade in een mooie serveerschaal. Eet smakelijk!