maaltijd kippensoep

Maaltijd kippensoep met rijst en spitskool

Een heerlijke, pittige maar frisse bouillon. De geuren van gember en specerijen vullen zich door het huis wanneer de bouillon voor deze lekkere maaltijd kippensoep op het vuur staat de pruttelen. De topping van malse kip, gekookte rijst en knapperige spitskool maken het tot een ware maaltijdsoep die je geproefd moet hebben.Malse kip die van het bot valt

Voor deze smakelijke soep met kip, gember en rode peper stoof je de kippendrumstick eerst zelf gaar. Dit kost wat tijd, maar is ontzettend de moeite waard. Het vlees wordt heerlijk zacht en zal alle smaken goed in zich opnemen. Het eindresultaat: super malse kip die van het bot valt.

Ondanks de tijd die het vraagt om de kip gaar te stoven, kost het erg weinig moeite. Mijn geheim? Een goede stoofpan. Bak de kip goed aan zodat het velletje karameliseert. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe samen met kippenbouillon en de rest gaat vanzelf. Nestel je in op de bank of schenk een lekker drankje voor jezelf in in de tuin en 45 minuten later is je malse kip klaar.


Maaltijd kippensoep met rijst en spitskool

Deze maaltijd kippensoep is niet compleet zonder de juiste toppings. Gekookt rijst in de soep lijkt eerste instantie misschien een beetje gek, maar het geeft deze maaltijd net de bite die het nodig heeft. De gesneden spitskool laat je rauw zodat de zoete smaak van deze knapperige kool goed tot zijn recht komt. De juiste garing krijgt hij door de hete bouillon die je over het geheel giet. En dan de kip. Die heerlijke, malse kip. Die mag niet ontbreken! Pluk of snijd kip fijn en verdeel dit als laatste, voor je de bouillon in de kom schenkt, over het geheel. Vergeet ook vooral de verse peterselie, bosui en gebakken uitjes niet. Dit alles maakt deze maaltijd kippensoep met rijst en spitskool tot een waar succes!

maaltijd kippensoep

Maaltijd kippensoep met rijst en spitskool

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Stoven 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram kippendrumsticks
  • 75 gram verse gember
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 liter kippenbouillon
  • 400 gram spitskool
  • 4 bosuitjes
  • 300 gram rijst
  • gebakken uitjes
  • sambal en sojasaus, naar smaak

Instructies
 

  • Stoof de kip. Neem een ruime stoofpan met een inhoud van meer dan 2 liter. Verwarm hierin wat boter of olie en bak hierin de kippendrumstick rondom bruin in een paar minuten.
    Maak intussen de ui, de knoflook en de gember schoon. Snipper de ui, plet de knoflook en snijd de gember in plakjes. Snijd ook de peper in grove stukken. Voeg deze groenten toe aan de kippendrumstick samen met 0,5 liter kippenbouillon. Stoof de kippendrumstick op laag vuur in 40-45 minuten gaar, tot het vlees van het bot valt.
  • Bereid de garnering. Maak de spitskool schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en de kern eruit de snijden. Snijd de spitskool vervolgens ragfijn. Was de gesneden spitskool goed en laat hierin goed uitlekken. Zet apart tot verder gebruik.
    Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze vervolgens af en zet met de deksel op de pan weg tot verder gebruik.
    Haal het buitenste blad van de bosuitjes en snijd de bosui vervolgens in dunne ringen. Zet ook de bosui opzij tot verder gebruik.
  • Haal de kip uit de pan wanneer deze gaar is. Voeg de overige 1,5 liter kippenbouillon toe aan de bouillon in de stoofpan en laat dit tot serveren op laag vuur pruttelen.
  • Pluk het kippenvlees van het pot en trek dit uit elkaar tot fijne stukjes. Als de kip voldoende gestoofd is, moet dit eenvoudig gaan. De botjes kunnen weg en het kippenvlees bewaar je voor in de soep.
  • Schep de rijst in 4 ruime kommen. Verdeel hierover de gesneden spitskool en de geplukte kip. Zet het vuur onder de kippenbouillon uit en schenk de warme bouillon over de rijst, spitskool en de kip. Maak de maaltijdsoep verder op met wat fijngesneden bosui, gebakken uitjes en eventueel wat sojasaus en sambal.

Notities

Maak van de bouillon meteen een lekkere grote portie en vries in wat je over hebt. Zo heb je altijd deze heerlijke maaltijd kippensoep altijd in huis!
Trefwoord Maaltijdsoep, Stoven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating