kip kerrie noedelsoep

Kip kerrie noedelsoep met paprika en bosui

Zin in een snel en makkelijk soeprecept? Dan is deze kip kerrie noedelsoep echt iets voor jou! Een snelle maaltijdsoep die je maakt met een handvol ingrediënten. Ideaal als makkelijke doordeweekse maaltijd.



Kip kerrie noedelsoep

Noedelsoep, daar zijn erg veel varianten van. Bijvoorbeeld deze pinda-curry ramen met courgette maar ook deze rijkgevulde kippensoep met rijstmie. Door het toevoegen van noedels aan je soep, maak je er in een handomdraai meteen een maaltijdsoep van. Lekker!

Deze soep zit boordevol smaak, want je maakt ‘m op basis van bouillon, kokosmelk en kerrie natuurlijk. De kerrie past perfect bij de kip. Zo lekker en perfect voor een soepje!


Maaltijdsoep

Deze noedelsoep vul je verder met kip en paprika. Een kipfilet of een kippendijfilet, net wat je lekkerder vindt, snijd je in reepjes en bak je vervolgens aan in de pan. Haal de kip uit de pan, zodat ie niet té gaar wordt. Bak paprika en een klein uitje, maak de bouillon en kook vervolgens de noedels gaar in de soep. Voeg de kip weet toe en serveer met wat bosuitjes en eventueel wat verse rode peper. Eet smakelijk!


Eenpersoonsrecept

Dit een éénpersoonsrecept. Super makkelijk voor als je een gezonde maaltijd voor één persoon op tafel wil zetten. Daarnaast is het een echt eenpansgerecht, want je kunt de hele soep in dezelfde pan bereiden. De kip en groenten bak je in de pan, de bouillon maak je hierna bij de kip en de groenten in dezelfde pan en de noedels kun je gaar koken in de bouillon. Ideaal!

Heb je wel meerdere personen om deze lekkere kip kerrie soep voor te maken? Dat is geen probleem! Je kunt de hoeveelheden vermeerderen en de bereidingswijze blijft verder helemaal hetzelfde.

kip kerrie noedelsoep

Kip kerrie noedelsoep

Zin in een snel en makkelijk soeprecept? Dan is deze kip kerrie noedelsoep echt iets voor jou! Een lekkere, snelle maaltijdsoep.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Fusion, Indiaas
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 kippendijfilet
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 paprika
  • 100 ml kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 70 gram woknoedels (zie tips)
  • 1 bosui (fijngesneden)

Instructies
 

  • Snijd de kip in reepjes en bak deze goudbruin en gaar in een soeppan. Snipper intussen de ui en fruit deze mee met de kip. Snijd de paprika in reepjes en bak deze nog een paar minuten mee.
  • Voeg de specerijen toe en fruit deze 3 minuten mee, met de kip en de groenten. Schenk vervolgens de bouillon en de kokosmelk erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep 5 tot 10 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de woknoedels toe aan de soep en kook deze in 3 tot 5 minuten gaar. Schenk de soep in een kom en bestrooi met fijngesneden bosui en eventueel wat fijngesneden verse rode peper. Eet smakelijk!

Notities

Ik gebruik voor deze soep graag deze woknoedels, of vergelijkbare noedels.
Trefwoord Eenpansrecept, Eénpersoons recept, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating