Tomaten-kippensoep, een super lekker combinatie van twee klassieke soepen. Tomatensoep en kippensoep combineer je in één heerlijke gevulde soep. Voeg daar witte bonen aan toe en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!
Tomaten-kippensoep
Dol op een goede maaltijdsoep? Dan wil je deze tomaten-kippensoep echt een keer proberen! De combinatie van tomatensoep en kippensoep is super lekker. De bouillon maak je op basis van kippenbouillon en tomatenblokjes. Een lekkere, smaakvolle bouillon. Verder bevat deze maaltijdsoep gebakken ui en knoflook. Ook heerlijke smaakmakers. Voeg witte bonen toe om de soep te vullen, samen met kippendijfilet of kipfilet.
Soep met kippendijfilet
Deze tomaten-kippensoep is rijkelijk gevuld en daar mag lekker wat kip natuurlijk niet in ontbreken. Ik gebruik kippendijfilet. Deze bak ik eerst aan in een ruime soeppan. Om soep te maken gebruik ik graag een braadpan of een andere pan met een dikke bodem. Deze zijn ook heel geschikt om kip in te bakken.
Bak de kip eerst aan, samen met knoflook en ui. Bak de kip totdat deze een beetje bruin wordt rondom. Voeg daarna kippenbouillon toe en stoof de kippendijfilet verder gaar. Haal de kip hierna uit de pan en snijd deze in reepjes. In de tussentijd kun je de andere ingrediënten, tomatenblokjes, cherrytomaten en witte bonen, toevoegen en de soep aan de kook brengen. Voeg hier na de kipreepjes weer toe aan de soep, even pruttelen en je zelfgemaakte tomaten-kippensoep is klaar!
Tomatensoep recept
Tomatensoep is een heerlijke soep om in je kookrepertoire te hebben. Veel mensen vinden tomatensoep lekker en je kunt er lekker mee variëren. Andere lekkere tomatensoeprecepten zijn bijvoorbeeld deze geroosterde tomatensoep (klik) en deze tomaten-kaassoep met tortellini (klik). Nog een tipje: dit recept voor makkelijke tomatensoep (klik) mag je ook deze niet overslaan!

Tomaten-kippensoep met witte bonen en citroen
Ingrediënten
- 350 gram kippendijfilet
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 250 gram cherrytomaten
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 500 ml kippenbouillon
- 1 kippenbouillonblokje (voor ½ liter bouillon)
- 100 ml kookroom
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 blikken witte bonen (à 400 gram per blik)
- 1 citroen
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze 5 minuten totdat de ui glazig ziet en zacht zijn. Voeg de kippendijfilets toe en bak deze rondom bruin in 5 tot 10 minuten. Voeg hierna de kippenbouillon toe en stoof de kippendijfilets in 15 minuten gaar.
- Haal de kippendijfilets uit de pan. Snijd de kippendijfilets in reepjes. Halveer de cherrytomaten, laat de witte bonen goed uitlekken en spoel ze af. Voeg de cherrytomaten, de witte bonen, de tomatenblokjes uit de blik, de Italiaanse kruiden, de kookroom en de kippendijfiletreepjes toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat vervolgens 10 minuten pruttelen.
- Snijd de citroen in partjes. Verdeel de soep over 4 kommen. Serveer de soep met partjes citroen. Knijp een citroenpartje uit over de soep voor een lekkere, frisse touch. Eet smakelijk!