Hoe leuk zijn deze pizzarolletjes? Kleine, opgerolgde pizzabroodjes, lekker gevuld met een heerlijke pizzavulling! Ik kies voor paprika, salami en kaas. Een echte klassieke vulling die iedereen lekker vindt. Ook voor vegetarische pizza vullingen geef ik een aantal lekkere opties in dit artikel. Deze lekkere pizzarolletjes zijn het ideale hapje voor tijdens een gezellig borrelavond. Wanneer ga jij dit leuke pizzarecept maken?
Pizzarolletjes met salami, paprika en kaas
Pizzarolletjes, een origineel pizzarecept voor geen platte pizza maar opgerolde pizzaatjes! Deze mini pizza’s zijn ontzettend leuk om te serveren als hapjes. Een makkelijk en snel borrelreceptjes. Heerlijk!
Je maakt deze pizzarolletjes door een grote lap pizzadeeg uit te rollen en te beleggen als een gewone pizza. Vervolgens bak je ‘m niet meteen af, maar rol je grote pizza met beleg op tot een lange worstvorm. Deze grote pizzarol snijd je vervolgens in plakjes, deze kantel je en leg je op bakpapier. Door het rolletje te kantelen, kun je in de vorm kijken. Het is een soort spiraalvorm met pizzavulling! Bak de pizzarolletjes af en eet ze daarna lekker op.
Varieer met vullingen
Ik kies voor een vulling van paprika en salami. Deze bak ik kort aan zodat het overtollig vet en vocht kan ontsnappen. Dit belandt dan niet in de pizzarolletjes. De kaas mag natuurlijk niet ontbreken. Dit is echt mijn favoriete vulling voor dit recept.
Wil jij lekker variëren? Dat kan ook! Zo maak je deze kleine pizzaatjes zonder moeite naar je eigen smaak. Of maak ze bijvoorbeeld vegetarisch. Probeer ook één van deze vullingen eens:
- Caprese. Tomaat in kleine blokjes, geraspte (mozzarella) kaas en verse basilicum.
- Hawaï. Blokjes ham, kleine blokjes ananas en geraspte kaas.
- Tonno. Tonijn uit blik, goed uit laten lekker. Voeg eventueel nog fijngesneden ui toe, fijngesneden olijven of kappertjes en geraspte kaas.
- Bianca. Gebruik geen tomatensaus, maar kies voor mascarpone of crème fraîche als basis.
- Capriciosa. Fijngesneden champignons, even aanbakken. Voeg ook nog wat plakjes ham toe en maak het af met kaas.

Pizzarolletjes met salami, paprika en kaas
Ingredients
- 1 pizzakit met saus
- 150 gram geraspte kaas
- 250 gram salami (kleine blokjes)
- 1 paprika
En verder:
- bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het pizzadeeg uit en bestrijk met tomatensaus. Verdeel hierover de helft van de geraspte kaas.
- Bak de blokjes salami ongeveer 3 minuutjes aan. Snijd intussen de paprika in kleine blokjes, voeg deze toe aan de pan en bak nog 3 minuten mee. Verdeel de salami en paprika over de pizza.
- Rol de pizza op in de breedte zodat je een lange pizzarol krijgt.
- Snijd de pizzarol in ongeveer 16 plakjes. Kantel de plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de pizzarolletjes met de overgebleven geraspte kaas en bak de ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de pizzarolletjes direct uit de oven, maar ze zijn lauwwarm of helemaal afgekoeld ook lekker!