Lunch | 10 minuten
Bereidingswijze
1 boterham
1 ei
handjes verse bladspinazie, gewassen
4 tot 6 groene aspergetoppen
½ avocado of 2 eetlepels guacamole
grof zeezout
eventueel chilivlokken
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water aan de kook. Doe het ei hierin en kook het ei 6 minuten. Laat het zachtgekookte ei hierna schrikken. Alles over het perfect koken van een ei vind je hier.
Grill de boterham in een grillpan tot deze krokant is en een mooie grillstreep is ontstaan. Was de asperges en snijd de droge kontjes van deze groente. Grill ook de asperges in een grillpan, ongeveer 4 minuten.
Ontdoe de avocado van de schil en de pit en prak deze fijn. Besmeer de toast met de geprakte avocado of de guacamole. Verdeel de bladspinazie over de avocadotoast en leg hier vervolgens de aspergetoppen op.
Schil het zachtgekookte ei en halveer deze. Leg de halve eitjes op de avocadotoast. Bestrooi met wat grof zeezout en eventueel wat chilivlokken. Serveer de avocadotoast met asperges en ei direct.
Tips
Heb je geen grillpan? Voor deze avocadotoast met asperges kun je de boterham en de asperges kun je ook samen roosteren in de oven. Ook een tosti-ijzer volstaat prima voor het grillen van deze ingrediënten!
Wil je meer groenten eten op een dag? Dan is deze avocadotoast het recept bij uitstek! Met het eten van dit gerecht als ontbijt of lunch voeg niet 1, niet 2 maar 3 soorten groenten toe aan je dagelijkse portie groenten!
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: 10 x gerechten om de lente in huis te halen - StudioKOOK
Pingback: Snel & Simpel: Turks brood pizza met groene asperges en feta - StudioKOOK
Pingback: Kooktip #7: houdbaarheid eieren controleren (+ recepten!) - StudioKOOK
Pingback: Hummustoast met Srirachasaus, feta en komkommer - StudioKOOK
Pingback: Yoghurt met warme appel en kaneel - StudioKOOK