orecchiette ovenschotel

Orecchiette ovenschotel met tomaten-roomsaus, witte bonen en paprika

Orecchiette ovenschotel. Een heerlijke pasta ovenschotel gemaakt met de pastasoort: orecchiette. Deze pasta smaakt erg goed in deze smeuïge overschotel. Lekker met tomaten-roomsaus, wat pit door het toevoegen van chilivlokken, voedzame witte bonen en zoete paprika. Een heerlijke combinatie van ingrediënten voor zo’n lekker comfort food gerecht!



Orecchiette ovenschotel

Orecchiette is een pastasoort die klein is van grootte en de een beetje de vorm van een klein kommetje of een “oortje” heeft. Orecchiette betekent in het Italiaans: oortjes. Daar komt de naam dus vandaan!

Voor dit recept voor orecchiette ovenschotel maak je een lekkere tomaten-roomsaus. Hiervoor gebruik je tomatenpasta, bouillon en crème fraîche. De vulling van de pasta ovenschotel bestaat uit gefruite uitjes, paprika en witte bonen. Breng verder nog op smaak met Italiaanse kruiden en chilivlokken. Even afbakken en je lekkere pasta uit de oven is klaar!


Vegetarische ovenschotel

De combinatie van pittige tomatensaus, paprika en bonen vind ik ontzettend lekker. Deze ingrediëntencombinatie zie je ook terug in deze witte bonensalade met tomaat en chorizo bijvoorbeeld. Deze combinatie is ook erg lekker met bijvoorbeeld kip of vlees uit gekruide worstjes, maar door de toevoeging van witte bonen (peulvruchten) en lekkere kruiden en specerijen heb je eigenlijk geen vlees nodig. Daarom maakte ik deze orecchiette ovenschotel lekker vegetarisch! Een lekkere en voedzame vegetarische ovenschotel dus.


Pasta ovenschotel

Pasta is het perfecte gerecht wat je zowel direct uit pan kunt serveren óf nog even af kunt bakken in de oven zodat het een lekkere ovenschotel wordt. Natuurlijk voeg je dan nog wat kaas toe, bovenop. Heerlijk!

Deze pasta ovenschotel met pompoen en spek en deze pizza ovenschotel met pasta en salami zijn hier ook heerlijke voorbeelden van. Makkelijk om te maken en ideaal om voor te bereiden.

orecchiette ovenschotel

Orecchiette ovenschotel met pittige tomaten-roomsaus, witte bonen en paprika

Orecchiette ovenschotel, lekker met witte bonen, paprika en een pittige tomaten-roomsaus. Deze pasta ovenschotel is echt comfort food!
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram orecchiette
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 3 paprika's (in blokjes)
  • 1 blik witte bonen (à 400 gram per stuk)
  • eetlepel Italiaanse kruiden
  • ½ eetlepel chilivlokken
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas

En verder:

  • een grote ovenschaal (ingevet)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime hapjespan of wokpan. Voeg de gesneden paprika toe en bak 5 minuten mee. Kook intussen de orecchiette pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet weg tot verder gebruik.
  • Voeg de tomatenpasta, de Italiaanse kruiden, de chilivlokken en de bloem toe aan de groenten en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de crème fraîche en meng goed door. Laat de bonen uitlekken en voeg ze ook toe aan de saus. Breng de tomaten-roomsaus aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat 5 tot 10 minuten pruttelen.
  • Voeg vervolgens de gekookte orecchiette pasta toe aan de saus, samen met ⅓ van de geraspte kaas. Meng dit goed door. Verdeel de pasta vervolgens over de ovenschaal. Dek de ovenschaal af met de rest van de geraspte kaas en bak 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer na het bakken direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Ovenschotel, Pasta, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating