soet koffie

Nieuw op StudioKOOK: alles over koffie, geschreven door een expert

Koffie: eeuwenoud, maar we drinken het nog dagelijks. Op de traditionele manier of in een hip jasje. De mogelijkheden zijn eindeloos, en juist dat maakt koffie zo interessant. De komende weken lees je op StudioKOOK alle ins en outs over koffie, in een nieuwe reeks artikelen, geschreven door een expert.Liefhebber, expert en barista

Weet jij het verschil tussen flat white en cappuccino? Smaakt jouw filterkoffie nog niet zoals je zou willen? Of weet jij hoe het er aan toegaat in een koffiebar? De komende weken gaan we op StudioKOOK aan de slag met alle vragen die jij hebt over koffie.

Ik drink mijn cappuccino graag op het terras. Ikzelf ben dus liefhebber, maar geen expert. Daarom gaat Cilia Pothast aan de slag met al jouw koffievragen.
Cilia is het gezicht achter hét koffiemerk van Alkmaar en omgeving: Soet Koffie. Als liefhebber, expert en barista weet zij als geen ander de juiste koffieboon te vinden voor het lekkerste kopje koffie thuis. Met haar jarenlange koffie-ervaring is het een logisch vervolg dat zij haar eigen koffiemerk startte.


Soet Koffie


Al op jonge leeftijd kwam Cilia in aanraking met koffie tijdens haar bijbaantje in de horeca. Dit ontwikkelde zich tot een passie en zo ontwikkelde zij op 24-jarige leeftijd haar eigen koffiemerk. Naast  haar werkzaamheden voor Soet Koffie, werkt zij als freelance barista in koffiebars, op koffiefestivals en geeft zij trainingen. Kortom, voor al jouw vragen over koffie ben je bij Cilia aan het juiste adres.

De komende weken vind je op StudioKOOK alle antwoorden op jouw koffievragen, beantwoord door Cilia. Verschillende onderwerpen komen aan bod, bijvoorbeeld alle details over het koffietraject (wat is direct- en fair trade?) en: hoe maak je thuis zelf latte art?
Op het eerste artikel hoef je niet lang te wachten, want dit volgende week lees je op StudioKOOK alles over verschillende soorten koffie. Van cappuccino tot cortado en: wat is invloed van branding op de smaak van je koffie?

Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over Soet Koffie? Bezoek dan zeker even de website (klik)! Hier vind je tevens alles over de verkooppunten in Alkmaar.

Volg ook Soet koffie op Instagram (@soetkoffie) voor alle updates en volg Cilia en haar passie voor koffie (@baristacilia).

1 reactie op “Nieuw op StudioKOOK: alles over koffie, geschreven door een expert”

  1. Pingback: Foodie favorieten 05.2019: nieuwe rubrieken, een jeugdherinnering en mijn werkplek in huis - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.