currysoep met noedels en champignons

Currysoep met noedels en champignons

Vegetarisch hoofdgerecht30 minutenIngrediënten (4 pers.)

1 pakje groene currypasta
200 ml kokosmelk
1 liter groentenbouillon
400 gram gemengde, gesneden wokgroenten
250 gram champignons
250 gram rijstnoedels

Eventueel als topping: gebakken uitjes, verse fijngesneden rode peper en/of verse peterselie

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en halveer deze. De kleintjes kun je in z’n geheel laten. Verwarm intussen een pan met soeppan met een dikke bodem (bijvoorbeeld een stoofpan) op het vuur met een klein beetje vetstof. Bak de champignons hierin op hoog vuur rondom bruin. Blijf intussen goed roeren.

Haal de champignons uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Zet de champignons apart tot verder gebruik.

Fruit de gemengde wokgroenten 5 minuten aan in dezelfde pan. Voeg indien nodig opnieuw wat vetstof toe. Doe de currypasta bij de groenten, bak even kort mee en giet vervolgens de kokosmelk en de groentenbouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.

Doe het vuur, wanneer de currysoep kookt, lager en laat 15 minuten pruttelen. Bereidt intussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe na 15 minuten de gebakken champignons terug in de pan, bij de rest van de currysoep. Schenk de soep in een kom en serveer hier wat van de rijstnoedels bij.

Tips

De gemengde, gesneden wokgroenten zijn kant-en-klaar te koop in de supermarkt. Kies bijvoorbeeld voor thaise wokmix of gesneden nasi/bamigroenten. Je kunt de gemengde groenten uiteraard ook zelf samenstellen. Kies dan bijvoorbeeld voor: prei, wortel, paprika of paksoi.

Deze currysoep met noedels en champignons is een echte maaltijdsoep! Op zoek naar meer recepten voor maaltijdsoep? Deze vind je hier.


Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Currysoep met noedels en champignons”

  1. Pingback: Currysoep met courgetti - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.