Een heerlijke maaltijdsoep, dat is deze zoete aardappel currysoep zeker! Serveer de soep met een gekookt eitje, noten en zaden en eventueel bosui en tuinkers. Echt heerlijk! Tip: maak een dubbele portie en vries de soep in zodat je altijd een gezonde maaltijd voor handen hebt.
Zoete aardappel currysoep met kikkererwten
Een heerlijke maaltijdsoep, dat is deze zoete aardappel currysoep zeker! Lekker, gezond en vegetarisch.
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel (in blokjes)
- 1 ui (fijngesneden)
- 3 tenen knoflook (fijngesneden)
- 3 eetlepels rode curry pasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram kikkererwten (blik)
Voor erbij:
- gekookte eitjes
- fijngesneden bosui
- tuinkers
- noten en zaden
Instructies
- Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan. Voeg de rode currypasta toe en bak 3 minuten mee.
- Maak intussen de zoete aardappel schoon en snijd deze in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon. Voeg de zoete aardappelblokjes en de kikkererwten samen met de kokosmelk en de groentenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is. Gebruik een staafmixer om de soep glad de mixen. Serveer met een gekookt eitje, noten en zaden, wat bosui of tuinkers.
Notities
Deze maaltijdsoep is ideaal om in te vriezen. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd voor handen voor de lunch of het diner.
rode currypasta staat niet bij de ingredienten – hoeveel toevoegen?
Hi! Voor dit recept gebruik je 3 eetlepels rode currypasta.
Groet, Demi