romige pappardelle met stoofvlees en champignons

Romige pappardelle met stoofvlees en champignons

Hoofdgerecht met vlees | 20 minuten + 3 uur stoven


Ingrediënten (6 personen)


± 600 gram sukadelappen
3 uien
3 tenen knoflook
1 flesje bier
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepel bloem
250 ml rundvleesbouillon

200 gram crème fraîche
400 gram champignons of paddenstoelen
verse peterselie
600 gram pappardelle


Bereidingswijze

Verwarm een stoofpan op het vuur met een beetje boter. Braad ode sukadelappen op hoog vuur aan. Haal ze hierna uit de pan en zet de sukadelappen opzij tot verder gebruik.

Snijd de uien en de knoflook grof en bak op middelhoog vuur 4 minuten in de pan van de sukadelappen. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe, meng het geheel goed door totdat met name de bloem goed verdeeld is door de uien. Bak 2 minuutjes mee. Snijd de steeltjes van het bosje peterselie. Leg het blad apart tot verder gebruik. Snijd de steeltjes fijn voeg toe aan de stoofpan.

Doe de sukadelappen terug in de pan, bij de uien en de knoflook. Giet de bouillon en het bier erbij en breng het geheel aan de kook. Zet, zodra het geheel kookt, het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3 uur stoven. 

Snijd intussen de champignons in kwarten. Voeg de laatste 15 minuten van het stoven de champignons toe aan het stoofpotje. Laat het geheel zo nog even verder stoven.

Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af voeg deze, samen met de crème fraîche, toe aan het stoofpotje

Hak het blad van de peterselie fijn en strooi dit over de pasta. Serveer de romige pappardelle met stoofvlees en champignons direct. Wil je dit recept voorbereiden? Scroll dan even door naar de tips.


Tips

Deze romige pappardelle met stoofvlees en champignons is een ideaal gerecht om te serveren tijdens een diner met veel gasten. Het recept is groot en het is niet moeilijk om te maken! Daarnaast is het eenvoudig voor te bereiden.

Wil je dit recept voorbereiden? Bereid dan het stoofvlees zoals aangegevens in het recept. Verwarm het stoofpotje opnieuws vlak voor het opdienen. Kook de pasta last minute en voeg ook pas als laatst de crème fraîche toe. Zo smaakt deze romige pappardelle met stoofvlees en champignons het lekkers!

Bewaar het vlees en/of de saus in de koelkast.

Heb je geen pappardelle in huis? Een andere grove (lint)pasta zoals tagliatelle doet het ook goed in recept. Of kies voor bijvoorbeeld penne.

Ben je op zoek naar meer recepten voor groepen? Deze vind je hier (klik)!

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Romige pappardelle met stoofvlees en champignons”

  1. Pingback: Hasta la pasta met boursin, spekjes en champignons - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.