foodie favorieten

Foodie favorieten 05.2019: nieuwe rubrieken, een jeugdherinnering en mijn werkplek in huis

In mei is er weer een hoop gebeurt. Ik heb veel nieuwe recepten gekookt en artikelen uitgewerkt. Zelfs de eerste zomerse dagen zijn een feit! Deze zijn zeker favoriet, maar in de foodie favorieten van mei wil ik toch nog even wat andere dingen belichten.


Foodie favorieten mei, 2019

Ik ben erg blij met ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in mei. Ik vind het leuk om op StudioKOOK ook anderen een plek te geven aan de hand van rubrieken. Zo kon je in 2018 het hele jaar door de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ lezen en ook kent StudioKOOK de leuke zomerrubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee’. Van deze mooie reisverhalen krijg je meteen een vakantiegevoel!
In 2019 was het tijd voor een nieuwe rubriek. ‘Het boodschappenlijstje van…’ maakte plaats voor ‘De eetzonden van…’. Scroll even door om meer hierover te lezen.

Verder vertel ik je in deze foodie favorieten over mijn werkplek in huis. Want, deze knusse spot in huis was een doel en is multiunctioneel! Lees ook over de reeks artikelen geschreven door een expert, over koffie, waarin al jouw koffievragen worden beantwoord. En ik deel een herinnering uit mijn jeugd. Eentje die tot op de dag van vandaag nog doorleeft!

foodie favorieten

Werken aan de bar
Deze mag niet ontbreken. De bar niet in m’n huis en dit “geluksmomentje” in deze lijst. Aan de bar in mijn keuken zit je heerlijk met een kopje thee, even ontspannen. Gasten zitten hier gezellig wanneer ik in de keuken sta. En ikzelf heb deze plek sinds ook in gebruik wanneer ik werk aan StudioKOOK. Sterker nog: de spontane uitwerking van deze artikelenreeks (foodie favorieten) vindt ook plaat aan de bar!

soet koffie

Soet Koffie
Koffie: eeuwenoud, maar we drinken het nog dagelijks. Op de traditionele manier of in een hip jasje. De mogelijkheden zijn eindeloos, en juist dat maakt koffie zo interessant. De komende weken lees je op StudioKOOK alle ins en outs over koffie, in een nieuwe reeks artikelen, geschreven door een expert.

Lees hier het introductieartikel (klik). Hierin vertel ik je wie deze inspirerende blogs gaat schrijven. Het eerste artikel is ook al gepubliceerd (klik). Hierin wordt alles verteld over koffie-, melk- en boonsoorten. Want, weet jij precies het verschil tussen een cortado en een flat white?

foodie favorieten eetzonden

Start van de rubriek ‘De eetzonden van…’
In de rubriek ‘De eetzonden van…’ doen foodbloggers een boekje open over de zonden die zij begaan in de keuken of tijdens het foodbloggen. Een zonde begaan we allemaal weleens, al wordt dat lang niet altijd benoemd. Van borreltjes om 11.00 en met een pincet een bordje eten opmaken tot poezen op de eettafel en boodschappen doen die je eigenlijk niet nodig hebt…

Marcella van Borrels&Bites en Hanneke van Culinea trappen af in deze rubriek, maar er volgen nog meer! Lees alle artikelen in deze nieuwe rubriek hier (klik).

foodie favorieten

Kaasspiraal
Ik vind dat de looks van deze “kaassnack” (of: kaasbroodjes) totaal afdoen aan de smaak ervan. Deze kaasspiraal, zoals ze bij Albert Heijn heten, neemt mij even mee terug naar mijn jeugd toen ik als klein meisje een broodje kreeg bij de Bakker in Egmond aan Zee. Jaren later kies ik nog steeds steevast voor dit broodje van luchtig deeg met kaas. Ik ontwikkelde er zelfs een recept voor om dit thuis te maken. Bekijk het recept hier!

Elke maand licht ik een aantal van mijn favorieten uit. Ben je nieuwsgierig naar meer foodie favorieten? Lees hier alle foodie favorieten!