De Foodybox Pasen van Kroon op het Werk stond weer voor de deur boordevol lekkere ingrediënten. Met een aantal producten uit de box stelde ik deze heerlijke Paas kaasplank samen gecombineerd met frisse, knapperige groenten om lekker mee te dippen.
Foodybox Pasen van Kroon op het Werk
Voor de Paasdagen had ik eer de om de Foodybox van Kroon op het Werk te mogen ontvangen. De Foodybox wordt een aantal keer per jaar verstuurd met daarin lekkere, nieuwe en/of bijzondere producten. Hierdoor laat ik me maar al te graag inspireren!
De Foodybox Pasen zat ook weer boordevol lekkere producten, waaronder verschillende soorten kaasproducten van Old Amsterdam, Betine geitenkaas en Cheesepops. Deze drie smakelijke kaasmerken waren voor mij de eerste inspiratiebron voor een lekker paasrecept met de Foodybox!
Ik combineerde de verschillende soorten kazen met Marne mosterd, Inspire aardbeien van Verse Oogst en lekkere zoete appels van I Am Organic. Alle ingrediënten voor een fantastisch lekkere Paas kaasplank!
Paas kaasplank met knapperige groenten
Voor deze paas kaasplank vond ik het belangrijke dat frisse, lenteachtige smaken centraal stonden. Bij Pasen denk ik ook direct aan mooi weer dus dit kaasplankje moet het zonnetje op tafel zijn! De ingrediënten op een rijtje:
Old Amsterdam roomkaas
Old Amsterdam roomkaas wordt gemaakt van volle roomkaas en geraspte oude Old Amsterdam kaas. Echt een ontzettend lekkere combinatie om lekker in te dipje of te smeren op een broodje.
Betine geitenkaas Garlic & Herbs
Bettine geitenkaas heeft een heerlijke smaak geitenkaas in het assortiment, namelijk: Garlic & Herbs. De vertrouwde frisse en romige smaak van Bettine gecombineerd met knoflook en zachte kruiden. Heerlijk!
Cheesepops
Cheesepops is een uniek kaasbolletje gemaakt van 100% kaas. Deze gepofte, krokante kaasbolletjes zijn lekker om zo te eten of in een gerecht. Ik serveer ze graag bij deze lekkere Paas kaasplank!
Marne mosterd
Kaas en mosterd zijn een perfect combinatie, daarom serveer ik op deze Paas kaasplank ook lekker wat Groninger mosterd van Marne mosterd. Lekker pittig van smaak.
Inspire aardbeien
De ‘Inspire’ aardbeien van Verse oogst zijn lekker zoet, dieprood van kleur en slank van vorm. Een unieke nieuwe soort aardbeien dus. Van deze aardbeien krijg je direct de zomer in je bol, ideaal voor op deze lekkere borrelplank boordevol frisse producten dus!
I Am Organic appels
De frisse schijfjes appel van de appels van I Am Organic maken de plank helemaal af. De appels van I Am Organic zijn lokaal geteelt, ze komen gewoon uit Nederland! Scan de QR-code op de verpakking en je weet precies waar ze vandaan komen en welke reis jouw appeltjes hebben afgelegd onderweg naar de fruitschaal.
En verder…
Maak de plank zo bont als je zelf wil. Ik kies bij voorkeur voor lekkere frisse smaken. Daarom voegde ik ook wat mini puntpaprika’s en snoepkomkommers toe aan de Paas kaasplank. Dit recept is voor ongeveer 3 personen, maar maak ‘m zo groot of zo klein als je zelf lekker vindt. Eet smakelijk!
Paas kaasplank met knapperige groenten en fruit
Ingrediënten
- 1 bakje Old Amsterdam roomkaas
- 100 gram Bettine geitenkaas Garlic & Herbs
- 20 gram Cheesepops geitenkaas (of een andere smaak naar keuze)
- 150 gram blokjes kaas
Voor erbij:
- 150 gram Inspire aardbeien
- 1 appel (I Am Organic)
- 2 eetlepels Groninger mosterd van Marne mosterd
- 3 mini paprika's
- 3 mini komkommers
- toastjes
- stokjes om te dippen
- 10 radijsjes
- 3 gekookte eitjes
En verder:
- mooie serveerplank
- schaaltjes/bakjes om in te serveren
Instructies
- Leg de serveerplank klaar. Leg hierop de roomkaas, de blokjes gaat, de zachte geitenkaas en de knapperige kaasbolletjes.
- Maak de appel, de paprika's, de komkommers, de radijsjes en de aardbeien schoon. Snijd deze in hapklare stukjes. Probeer te variëren tussen plakjes en reepjes en gebruik ze om te dippen.
- Verdeel de knapperige groenten en het fruit over de Paas kaasplank.
- Pel de gekookte eitjes en halveer deze. Leg deze ook op de borrelplank. Gebruik schaaltjes/bakjes om de plank mooi op te maken.
- Serveer direct. Eet smakelijk!