Zin in een lekkere zomerse salade? Maak dan eens deze salade met blauwe bes, geitenkaas en appel. Een heerlijke combinatie van groenten, fruit en zuivel. De appel en blauwe bes passen perfect bij de frisse geitenkaas. Ik voeg verder nog een lekkere honing-mosterddressing toe en je snelle, gezonde salade is klaar!
Salade met blauwe bessen
Eet jij wel eens blauwe bessen? Ik eet ze meestal in een cake of in de yoghurt. Maar wist je dat je blauwe bessen ook heel goed kunt combineren met hartige ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan: ricotta, tijm, kaneel, eend, amandelen, en natuurlijk geitenkaas! Als bijzondere twist aan een lekkere geitenkaassalade voeg ik daarom een hand vol blauwe bessen toe.
Eénpersoons salade
Dit recept is een van mijn favoriete snelle lunchsalades. Het recept is daarom voor één persoon. De combinatie van ingrediënten is echt perfect en lekker fris, maar schroom vooral niet om wat te variëren met hoeveelheden. Wil je ‘m iets voedzamer maken? Voeg dan wat gekookte volkoren pasta toe bijvoorbeeld of eet er een stuk grof brood naast. Ook lekker in deze salade zijn bijvoorbeeld noten en zaden.

Salade met blauwe bessen, geitenkaas en appel
Ingrediënten
- 75 gram veldsla
- 1 appel
- 1 flinke hand blauwe bessen
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1 kleine rode ui
Voor de dressing:
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Meng voor de dressing de mosterd met de honing, azijn en wat peper en zout. Voeg hieraan toe de olijfolie, het liefst in een dunne straal terwijl je blijft roeren. Meng tot een gladde dressing ontstaat.
- Voeg de veldsla toe aan de dressing, samen met de blauwe bessen en de geitenkaas.
- Snijd de rode ui in ringen en de appel in plakjes. Voeg ook deze toe aan de salade. Meng het geheel goed door. Serveer direct.