paashapjes

Paashapjes – de lekkerste borrelhapjes voor Pasen

Op zoek naar lekkere Paashapjes? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel vind je de lekkerste borrelhapjes voor Pasen. Van gevulde eitjes tot wraprolletjes, van een lekker borrelbrood tot heerlijke, gevulde amuseglaasjes… Welk van deze recepten ga jij als eerst maken?



Paashapjes

Bij Pasen hoort niet alleen eieren zoeken, paasontbijt of -brunch of een uitgebreid paasdiner… Lekker paashapjes mogen ook zeker niet ontbreken tijdens de paasdagen! Deze lekkere borrelhapjes voor Pasen kun je eigenlijk de hele dag eten: lekker als aanvulling bij het ontbijt, gezellig om vier uur met een drankje in de tuin of organiseer in plaats van een diner een uitgebreide borrelavond.


Borrelhapjes voor Pasen

Een aantal borrelhapjes mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens de paasdagen. Natuurlijk gevulde eitjes, maar ook pigs in a blanket en een royale borrelplank (grazing board) doen het altijd goed! Maak de borrel compleet met nog veel meer lekkere borrelhapjes en laat je inspireren door de onderstaande recepten: 12 koude paashapjes en 10 warme paashapjes.


Koude paashapjes

Deze borrelhapjes zijn perfect om voor te bereiden. De koude hapjes kun je deels of helemaal in de koelkast bewaren voor het serveren, als je ze een dag van te voren wil maken. Tip: laat ze wel even op kamertemperatuur komen voor het serveren.

Garnalen cocktail salade
Deze garnalen cocktail salade is echt super lekker! Serveer 'm met toastjes bij de borrel, eet 'm op een cracker of gebruik dit recept als basis voor een heerlijke garnalen cocktail!
Bekijk het recept
garnalen cocktail salade
Amuse met eiersalade en prei
Maak een lekkere, zelfgemaakte eiersalade rijkgevuld met fijngesneden prei en vul hier amusecups mee.
Bekijk het recept
amuse met eiersalade
Ricotta hapjes met gerookte zalm, pesto en pijnboompitjes
Deze heerlijke ricotta hapjes maak je met een pestomengsel om te vullen, lekkere gerookte zalm en pijnboompitjes.
Bekijk het recept
ricotta hapjes met gerookte zalm
Wraprolletjes met zalm en roomkaas
Makkelijke wraprolletjes met zalm en roomkaas om zelf te maken voor bij de borrel.
Bekijk het recept
wraprolletjes met zalm
Gevulde eitjes met pesto en Parmezaan crackers
Gevulde eitjes met pesto. Een super lekker en smaakvol borrelhapje. Makkelijk om te maken en lekker feestelijk om te serveren!
Bekijk het recept
gevulde eitjes met pesto
Zalmmousse met witte asperges en verse dille
Heerlijke zalmmousse geserveerd met witte asperges en verse dille. Een echte showstopper tijdens ieder diner. Maak dit recept met slechts 5 ingrediënten.
Bekijk het recept
zalmmousse met witte asperges
Burrata plate met geroosterde paprika, tomaat, olijven en basilicum
Burrata plate, een super lekker, royaal gevuld bord met burrata en allerlei groenten. Lekker als bijgerecht of lekker bij de borrel met toastjes.
Bekijk het recept
burrata plate
Geitenkaasmousse met een kletskop en vijgen
Deze geitenkaasmousse is een heerlijke amuse. Perfect om een gezellig diner mee te openen of lekker als borrelhapje. Serveer met een kletskop en verse vijgen.
Bekijk het recept
geitenkaasmousse
Gerookte zalmsalade – zelf maken
Gerookte zalmsalade. Super lekker voor op brood, maar ook op een toastje voor bij de borrel. Lekker, makkelijk en snel gemaakt.
Bekijk het recept
gerookte zalmsalade zelf maken
Labneh zelf maken – met sumak, granaatappel, pistachenootjes en olijfolie
Labneh maken, een heerlijke, hartige yoghurtdip met lekkere toppings. Maak de labneh af met sumak, granaatappel, pistachenootjes, komkommer en olijfolie.
Bekijk het recept
labneh maken
Aspergetartaar: tartaar van witte asperges met tomaat, basilicum en kappertjes
Aspergetartaar: een heerlijke witte aspergetartaar met tomaat, basilicum en kappertjes. Een heerlijk fris gerecht om te serveren als amuse, voorgerecht of hapje.
Bekijk het recept
aspergetartaar
Makkelijke eiersalade
Makkelijke eiersalade, heerlijk voor op brood of voor op een toastje bij de borrel. Dit recept is het ideale basisrecept!
Bekijk het recept
makkelijke eiersalade


Warme paashapjes

Deze hapjes zijn lekker om warm te serveren. Warm ze a la minute even op of bak ze last minute af. Ook lauwwarm serveren is met sommige gerechten een lekkere optie!

Gebakken ricotta met honing, citroen en geroosterde paprika
Gebakken ricotta. Lekker met honing, citroen, chilivlokken en geroosterde paprika. Heerlijk bij de borrel of als vegetarisch voorgerecht.
Bekijk het recept
gebakken ricotta
Pigs in a blanket
Pigs in a blanket: Amerikaanse worstenbroodjes. Kleine worstenbroodjes die je makkelijke maakt met cocktailworstjes en croissantdeeg.
Bekijk het recept
pigs in a blanket
Zalm bladerdeeg hapjes
Deze zalm bladerdeeg hapjes maak je met gerookte zalm, roomkaas en dille. Een heerlijke combinatie! Hier vul je bladerdeeg mee wat je vervolgens krokant bakt in de oven.
Bekijk het recept
zalm bladerdeeg hapjes
‘Nduja garnalen met verse peterselie
'Nduja garnalen. Lekkere, pittige garnalen gegarneerd met verse peterselie. Een heerlijke gerechtje om een diner mee te starten.
Bekijk het recept
nduja garnalen anduja garnalen
Mexicaanse gehaktbroodjes met paprika, bosui en kaas
Deze Mexicaanse gehaktbroodjes zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Je maakt ze door een heerlijk, Mexicaans gekruid gehaktmengsel te maken en hier croissantdeeg mee te vullen.
Bekijk het recept
mexicaanse gehaktbroodjes
Gefrituurde halloumi met chili-tomatenjam
Deze gefrituurde halloumi serveer je met een chili-tomatenjam. Ook ontzettend lekker, zo smaakvol! Serveer dit lekkere halloumi gerecht bijvoorbeeld bij een gezellige dinner party.
Bekijk het recept
gefrituurde halloumi
Kaasvlinders met spinazie en ricotta
Kaasvlinders met spinazie en ricotta. Dit recept moet je geproefd hebbben! De smeuïge vulling is extra romig en smaakvol.
Bekijk het recept
kaasvlinders met spinazie en ricotta
Flammkuchen met Hollandse garnalen, kaas en verse peterselie
Heerlijke flammkuchen met Hollandse garnalen, kaas en peterselie. Lekker voor de lunch, als bijgerecht of borrelhapje.
Bekijk het recept
flammkuchen met Hollandse garnalen
Gefrituurde artisjok hapjes met honing-mosterddip
Deze gefrituurde artisjok hapjes zijn echt heerlijk. Het krokante laagje geeft de zachte artisjok net even wat extra's. Super lekker! Serveer met een lekkere, zelfgemaakt honing-mosterdip. Echt een top combinatie!
Bekijk het recept
gefrituurde artisjok hapjes
Vegetarische pissaladière hapjes met zachte geitenkaas
Heerlijke vegetarische pissaladière hapjes. Maak dit recept lekker met gekarameliseerde uien, olijven en zachte geitenkaas.
Bekijk het recept
vegetarische pissaladière hapjes


Welk van deze paashapjes zet jij op tafel?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *