ricotta hapjes met gerookte zalm

Ricotta hapjes met gerookte zalm, pesto en pijnboompitjes

Op zoek naar een lekker en makkelijk hapje voor bijvoorbeeld bij de brunch of voor tijdens een avondje borrelen? Zoek niet verder en zet deze lekkere ricotta hapjes met gerookte zalm, pesto en pijnboompitjes op het menu! Ik maak ze met mini pasteibakjes. Deze vul je met een heerlijke ricotta-pestomengsel, afgemaakt met zalm en pijnboompitten. Mmm!



Ricotta hapjes met gerookte zalm, pesto en pijnboompitjes

Ik ben dol op hapjes, zeker als ze lekker en makkelijk zijn, maar toch super smaakvol! Deze ricotta hapjes hebben het allemaal. Voor deze lekkere hapjes met ricotta maak je een lekkere vulling van ricotta en pesto. Kies een kant-en-klare pesto uit de winkel die je lekker vindt of maak zelf pesto.

Met dit ricotta-pesto mengsel vul je de kleine bakjes van bladerdeeg. De gerookte zalm past goed bij de pesto en de ricotta, heerlijk dus! Deze gebruik je ook als vulling. Als laatste verdeel je nog wat pijnboompitjes over het geheel en je heerlijke ricotta hapjes zijn klaar!


Mini pasteibakjes

Voor het gemak gebruik ik voor dit recept mini pasteibakjes. Deze heb je in allerlei soorten en maten. Ook kun je in de supermarkt op de afdeling met chips, nootjes e.d. meer geschikte producten vinden om lekker te vullen. Ik som er hieronder een aantal voor je op:

Kun je geen van deze producten vinden of wil je liever zelf iets maken? Bak dan kleine bakjes van bladerdeeg. Neem hiervoor een plakje bladerdeeg uit de vriezer en snijd deze in vier kleine vierkantjes. Snijd het deeg in in de vorm van een kleiner vierkant, maar snijd niet helemaal door. Prik het midden in. Dit voorkomt rijzen in de oven. Bak de vierkantjes 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat de bladerdeegbakjes afkoelen voor het vullen.

ricotta hapjes met gerookte zalm

Ricotta hapjes met gerookte zalm, pesto en pijnboompitjes

Deze heerlijke ricotta hapjes maak je met een pestomengsel om te vullen, lekkere gerookte zalm en pijnboompitjes.
Bereidingstijd 10 min
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 12 hapjes

Ingrediënten
  

  • 12 mini pasteibakjes of een variant hierop
  • 75 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels ricotta
  • 2 theelepels pesto
  • pijnboompitjes

Instructies
 

  • Indien nodig: bereid de pasteibakjes nog volgens aanwijzingen op de verpakking of volgens het bovenstaande recept.
  • Meng de ricotta met de pesto. Snijd de gerookte zalm in twaalf stukjes en vul hiermee de pasteibakjes aan één kant. Vul de andere kant van het mini pasteibakjes met het ricottamengsel.
  • Bestrooi de ricottahapjes met pijnboompitjes. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Pasen, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating