Bijgerecht, vegetarisch • 20 minuten
Ingrediënten (4 pers.)
1 ciabatta
4 tomaten
2 (oranje) paprika’s
100 gram groene olijven
± 25 basilicumblaadjes
1 bol mozzarella
4 eetlepels olijfolie + extra
2 eetlepels citroensap
peper en zout
balsamicosiroop, naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de ciabatta in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken brood met wat olijfolie en grill op een hete barbecue aan beide kanten totdat het brood krokant is.
Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten en snijd in vieren. Halveer de tomaten. Grill ook de tomaten en de paprika op de barbecue.
Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Doe hier het brood, de tomaten en de paprika bij. Voeg de olijven en de basilicum toe. Snijd de mozzarella in grove stukken meng ook deze met de salade. Maak de panzanella van de BBQ af met de balsamicosiroop.
Tips
Ben je op zoek naar meer vegetarische barbecuerecepten? Deze vind je hier.
Pingback: Panzanella met zalm - Italiaanse broodsalade - StudioKOOK