ciabatta caprese

Ciabatta caprese met mozzarella, tomaat en pesto

Ciabatta caprese. Een super lekkere sandwich, royaal belegd met de Italiaanse caprese combinatie. Ingrediënten in de drie kleuren van de Italiaanse vlag vormen het beleg van dit lekkere ciabattarecept. Beleg de ciabatta met mozzarella, tomaat en pesto en rooster het brood in de oven. Zo lekker!



Ciabatta caprese

Deze ciabatta caprese is heerlijk voor lunch. Als basis gebruik je een ciabatta brood. Een afbakciabatta is heel geschikt om te gebruiken in dit recept. Snijd de ciabatta door midden zodat je een boven en een onderkant krijgt. Daarna beleg je de ciabatta met pesto, plakjes mozzarella en plakjes tomaat. Dek het belegde deel van de ciabatta af met de bovenkant, het niet-belegde deel- van de ciabatta en je kunt deze Italiaanse sandwich zo in de oven schuiven! Lekker!


Caprese recepten

De ciabatta beleg je met de caprese combinatie: mozzarella, tomaat en pesto. Deze ingrediënten samen, soms met verse basilicum erbij, zijn echt een fantastisch lekkere combinatie. Je kent deze ingrediënten misschien wel van het klassieke Italiaanse recept Insalata caprese. Dit is een salade met tomaat, mozzarella en verse basilicum. Erg lekker.

Maar, deze drie ingrediënten zijn ook ontzettend lekker in andere recepten. Deze hasselback tomaat caprese met mozzarella en pesto en deze bruschetta caprese met tomaat, mozzarella, pesto en balsamicosiroop zijn ook echte aanraders om eens te maken als je van de caprese combinatie houdt!

ciabatta caprese

Ciabatta caprese met mozzarella, tomaat en pesto

Ciabatta caprese. Een super lekkere sandwich, royaal belegd met de Italiaanse caprese combinatie. Mozzarella, tomaat en pesto. Zo lekker!
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 afbakciabatta
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram pesto

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de afbakciabatta door midden zodat je een boven- en een onderkant krijgt. Snijd de tomaat in dunne plakjes en scheur de mozzarella in stukken.
  • Beleg de onderkant van de ciabatta met de pesto, leg er plakjes tomaat op en verdeel er vervolgens de mozzarella en de geraspte kaas over. Leg de bovenste helft van de ciabatta op het beleg en druk even stevig aan.
  • Bak de ciabatta caprese 20 minuten af in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating