Zin in een royaal en goed vullend ontbijtje? Dan is deze ciabatta omelet het recept dat je zoekt! Een lekkere ciabatta, gevuld met omelet, pittige gekarameliseerde uien en lekker veel kaas. Schuif de belegde ciabatta’s nog even de oven in zodat de kaas smelt. Super lekker!
Ciabatta omelet
Ciabatta, een lekker Italiaans broodje. Deze broodjes herken je aan de rechthoekige vorm. Ze zijn van binnen lekker luchtig en van buiten heerlijk krokant. Erg lekker!
Je kunt ciabatta vullen met allerlei lekkere soorten beleg, bijvoorbeeld dus met omelet. Zo maak je een heerlijk, luxe onbijtbroodje.
Afbak ciabatta
Deze ciabatta omelet maak ik graag met afbak ciabatta broodjes. Super makkelijk om in huis te hebben. Kaas, eieren en uien heb ik ook altijd in huis dus dit broodje is perfect om te maken met ingrediënten die je al in de voorraadkast hebt!
Je kunt verse ciabatta broodjes gebruiken, dan is de bereidingswijze nog hetzelfde als wanneer je afbak ciabatta’s gebruikt. De afbak ciabatta’s beleg je met de omelet, de gekarameliseerde uien en de kaas. Je hoeft ze voor het beleggen niet af te bakken. Dat doe je nadat je de broodjes hebt belegd, zodat de kaas lekker kan smelten!
Stevig ontbijt
Kun jij wel een stevig ontbijtje gebruiken? Dan zou ik deze ciabatta omelet broodjes zeker maken. Deze broodjes zijn lekker rijk gevuld en dus zijn ze lekker voedzaam.
Zin in meer lekkere, stevige ontbijtrecepten? Probeer ook eens deze bagel met roerei en spek of dit broodje omelet en gerookte zalm. Allebei ook twee heerlijke ontbijtrecepten die goed vullen. Tip: ook leuk om een voor vrienden of familie een ontbijttafel te maken met allerlei verschillende soorten broodjes. Serveer deze ciabatta’s, de bagels en de stokbroodjes dan lekker allemaal zodat iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt!

Ciabatta omelet, gekarameliseerde ui en kaas
Ingrediënten
- 4 afbak ciabattabroodjes
- 2 eieren
- 3 uien
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel honing
- 100 gram geraspte kaas
- 4 theelepel mayonaise
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Verwarm een ruime koekenpan of wokpan met wat boter of olie en bak hierin de uienringen een paar minuten op hoog vuur totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg vervolgens de azijn en de chilivlokken toe en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de uien ongeveer 20 minuten garen en karameliseren.
- Klop intussen de eieren los met eventueel een klein scheutje water. Bak van het losgeklopte ei twee flinterdunne omeletjes. Dit is in een paar minuten klaar. Zet de omeletjes apart tot verder gebruik.
- Haal na 20 minuten de deksel van de pan. De uien zijn nu donkerder gekleurd en zachter. Je houdt een soort uienjam over. Voeg de honing toe en meng dit goed met de uien. Door de warmte van de pan, zal de honing vloeibaarder worden en zal het mengen makkelijk gaan. Breng de uien eventueel nog op smaak met peper en zout. Zet het vuur ui.
- Snijd de ciabatta broodjes open. Bestrijk de broodjes met mayonaise. Verdeel hierover de gekarameliseerde uien. Halveer de flinterdunne omeletjes en leg op elk broodje een halve omelet. Bestrooi als laatste met geraspte kaas en dek de af met de bovenkant van de broodjes. Bak de ciabatta's 10 tot 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!