Ken je deze Parmezaan aardappels al? Je maakt ze door een lekker Parmezaanse kaas-kruiden mengsel over de bodem van een bakplaat te strooien en hierop halve aardappeltjes, het liefst krieltjes, te verdelen. Bak de Parmezaan aardappels in de oven tot ze gaar zijn en de kaas een lekker knapperig korstje heeft gevormd. Makkelijk, snel en super lekker!
Parmezaan aardappels – ondersteboven gebakken aardappeltjes uit de oven met Parmezaankorstje
Heerlijke Parmezaan aardappels met een krokant kaaskorstje, het perfecte, smaakvolle bijgerecht. Makkelijk om te maken, de oven doet het werk
Ingrediënten
- ½ krieltjes (in de schil)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1½ eetlepel paneermeel
- 1 eetlepel pesto
- 3 eetlepels olijfolie
- peper (naar smaak)
- extra olijfolie en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een bakplaat goed in of bekleed deze met bakpapier.
- Was de krieltjes, dep ze droog en halveer ze in de lengte.
- Meng voor het kaasmengsel de Parmezaanse kaas, de pesto, het paneermeel, de olijfolie en breng op smaak met peper. Verdeel dit mengsel over de bakplaat.
- Leg de gehalveerde krieltjes met de snijkant naar onder (de platte), bovenop het kaasmengsel. Besprenkel met wat extra olijfolie en zout en bak de Parmezaan aardappels 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Het kaasmengsel wordt een super lekker krokant korstje op de aardappels. Serveer direct. Eet smakelijk!