Avocado ontpitten kun je op verschillende manieren doen. In dit artikel geef ik je een handige kooktip om een avocado veilig te ontpitten, zonder het gebruik van een mes!
Avocado ontpitten
Een avocado is een heerlijke, zachte vrucht met romig vruchtvlees. Avocado heeft een neutrale smaak en past daarom goed in veel gerechten.
Voor het verwerken van een avocado is het nodig om deze van de schil te ontdoen en vervolgens te ontpitten. Hiervoor kun je avocado als eerste halveren. De pit eruit halen kan nog een lastig klusje zijn. Met deze tip kun je een avocado veilig ontpitten, zonder het gebruik van een gevaarlijk groot mes.
Avocado ontpitten
Op deze manier kun je een avocado ontpitten op een makkelijke, snelle en veilige manier!
Equipment
- 1 avocado (gehalveerd, met pit)
Instructies
- Neem de halve avocado met pit. Draai de pit van je af en de schil naar je toe.
- Zet twee duimen op de schil, waar ongeveer de pit zit, Duw de schil voorzichtig naar binnen, alsof je de avocado binnenstebuiten wil keren.
- Duw de avocadopit voorzichtig naar buiten.