Pasta met spinazie, champignons en zongedroogde tomaten. Dit is een recept dat je vaker op tafel zult zetten! Deze makkelijke pasta zet je in een mum van tijd op tafel en is daarom perfect voor de doordeweekse dag. Nog een tipje: dit gerecht is ook echt perfecte comfort food gerecht dat je kunt bereiden als je gasten krijgt!
Pasta met spinazie
Pasta en spinazie, een perfect huwelijk. Een pastagerecht verrijkt je snel en eenvoudig met een flinke portie bladspinazie. Bij dit makkelijke pastarecept is de spinazie een belangrijk ingrediënt. De romige saus past perfect bij de spinazie en is nog lekkerder gecombineerd met de champignons. Heb jij in je koelkast nog lekkere kastanjechampignons, oesterzwammen of ander paddenstoelen liggen? Deze kun je ook gebruiken in dit pastarecept!
Pasta met roomsaus
Voor dit makkelijke pastarecept is de basis een heerlijke roomsaus. Deze roomsaus maak je niet met room, maar met crème fraîche. Crème fraîche is frisser van smaak. Dat maakt dat deze pasta met spinazie nog steeds lekker licht is en niet te zwaar op de maag valt.
Spinazie, champignons en zongedroogde tomaat
Pasta met spinazie is ontzettend lekker. Naast de spinazie voeg je uien en knoflook toe om de roomsaus de eerste smaak te geven. Ui en knoflook zijn ingrediënten die vaak de basis vormen voor de smaken in een lekkere saus of gerecht, en niet voor niets!
De champignons combineren heerlijk met spinazie. Dat zie je ook al terug in deze pasta met gorgonzolasaus. Mmm! De laatste uitgesproken smaakmaker in dit gerecht is zongedroogde tomaat. Zongedroogde tomaat kun je gewoon in een potje kopen en is super lang houdbaar. Zongedroogde tomaten hebben een geconcentreerde smaak. Perfect om deze pasta met spinazie een laatste smaakboost te geven!

Pasta met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 350 gram penne pasta (of vergelijkbare pasta)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons
- 350 gram bladspinazie (gewassen)
- 1½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 3 eetlepels bloem
- 1 bouillonblokje
- 400 ml koud water
- 200 ml crème fraîche
- 90 gram zongedroogde tomaten (in reepjes gesneden)
Instructies
- Kook de penne pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet vervolgens apart tot verder gebruik en maak intussen de saus.
- Maak de ui en de knoflook schoon. Snipper deze vervolgens en fruit beide 5 minuten aan in een ruime wokpan. Maak intussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg de champignons toe, samen met de Italiaanse kruiden, en bak deze 5 tot 8 minuten mee op middelhoog vuur.
- Zet het vuur laag en voeg de bloem toe. Meng de bloem goed door. Schenk het koude water erbij en meng direct goed door om klontjes te voorkomen. Voeg het bouillonblokjes toe en meng goed door. Laat dit 3 minuten pruttelen.
- Doe de crème fraiche door de saus en roer totdat de crème fraîche volledig gemengd is. Voeg de bladspinazie toe en laat deze slinken in de saus. Voeg als laatste de zongedroogde tomaten in reepjes en de penne pasta toe. Meng alles goed door en serveer direct. Eet smakelijk!