Heerlijke, hartige koekjes die je maakt in no-time, dat zijn deze spinazie-kaaskoekjes zeker weten! Je maakt ze met bladerdeeg en een heerlijke romige vulling van kaas, spinazie en pesto. Klinkt dat niet als een overheerlijke combinatie? Dat is het absoluut, kan ik je vertellen. Maak deze spinazie-kaaskoekjes als makkelijk en snel borrelhapje of gewoon letter voor tussendoor.
Spinazie-kaaskoekjes
Ik ben dol op hartige baksels, dus deze spinazie-kaaskoekjes vind ik dan ook overheerlijk. Ik gebruik bladerdeeg als basis, een grote lap. Hierop verdeel een lekkere, zelfgemaakte vulling van kaas, spinazie en pesto. Dit is echt een topcombinatie en ideaal voor in deze hartige koekjes. De grote lap bladerdeeg rol je vervolgens op en dan kun je er plakjes van snijden. Er ontstaat een spiraalvorm. Leg ze plat neer en afbakken maar!
Ben jij meer fan van zoete of hartige baksels?
Makkelijke borrelhapjes
Deze spinazie-kaaskoekjes zijn de ideale makkelijke borrelhapjes. De ingrediënten kun je langer bewaren en dus tover je met producten uit de koelkast snel en makkelijk een lekker zelfgemaakt borrelhapje op tafel.
Geen borrelgelegenheid? Niet getreurd, want deze lekkere hartige hapjes kun je ook gewoon voor tussendoor bakken! Heerlijk voor de hartige trek als je net nog even te lang moet wachten op het avondeten. Of gewoon omdat ze zo ontzettend lekker zijn!
Spinazie-kaaskoekjes met pesto van bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 1 bakje crème fraîche
- 1 ei
- 100 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel pesto
- 250 gram spinazie (ontdooid)
En verder:
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit. Meng de andere ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk het bladerdeeg met het spinazie-kaasmengsel. Rol de lap op in de breedte en snijd er vervolgens ongeveer 35 spinazie-kaaskoekjes van.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn zowel warm als koud lekker.