spinazie kaaskoekjes met pesto

Spinazie-kaaskoeskjes met pesto van bladerdeeg

Heerlijke, hartige koekjes die je maakt in no-time, dat zijn deze spinazie-kaaskoekjes zeker weten! Je maakt ze met bladerdeeg en een heerlijke romige vulling van kaas, spinazie en pesto. Klinkt dat niet als een overheerlijke combinatie? Dat is het absoluut, kan ik je vertellen. Maak deze spinazie-kaaskoekjes als makkelijk en snel borrelhapje of gewoon letter voor tussendoor.



Spinazie-kaaskoekjes

Ik ben dol op hartige baksels, dus deze spinazie-kaaskoekjes vind ik dan ook overheerlijk. Ik gebruik bladerdeeg als basis, een grote lap. Hierop verdeel een lekkere, zelfgemaakte vulling van kaas, spinazie en pesto. Dit is echt een topcombinatie en ideaal voor in deze hartige koekjes. De grote lap bladerdeeg rol je vervolgens op en dan kun je er plakjes van snijden. Er ontstaat een spiraalvorm. Leg ze plat neer en afbakken maar!

Ben jij meer fan van zoete of hartige baksels?


Makkelijke borrelhapjes

Deze spinazie-kaaskoekjes zijn de ideale makkelijke borrelhapjes. De ingrediënten kun je langer bewaren en dus tover je met producten uit de koelkast snel en makkelijk een lekker zelfgemaakt borrelhapje op tafel.

Geen borrelgelegenheid? Niet getreurd, want deze lekkere hartige hapjes kun je ook gewoon voor tussendoor bakken! Heerlijk voor de hartige trek als je net nog even te lang moet wachten op het avondeten. Of gewoon omdat ze zo ontzettend lekker zijn!

spinazie kaaskoekjes met pesto

Spinazie-kaaskoekjes met pesto van bladerdeeg

Spinazie-kaaskoekjes. Lekker bij de borrel of gewoon voor tussendoor. Makkelijk om te maken en ze staan in no-time op tafel.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 35

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel pesto
  • 250 gram spinazie (ontdooid)

En verder:

  • bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit. Meng de andere ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk het bladerdeeg met het spinazie-kaasmengsel. Rol de lap op in de breedte en snijd er vervolgens ongeveer 35 spinazie-kaaskoekjes van.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn zowel warm als koud lekker.
Trefwoord Hartig bakken, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating