ingelegde wortel, zoetzure wortel

Ingelegde wortel – zoetzure wortel

Ingelegde wortel, ofwel: zoetzure wortel. Een super lekker bijgerecht bij heel veel gerechten. Dit recept is makkelijk, snel, gezond en goedkoop. Je hebt voor dit recept voor ingelegde wortel niet veel ingrediënten nodig en je kunt het makkelijk bewaren in de koelkast. Perfect om in huis te hebben te dus!



Ingelegde wortel

Ingelegde wortel is ontzettend lekker. De wortel rasp je fijn, doe je in een schone pot en overgiet je vervolgens met zuur en zoet. Oorspronkelijk was dit een techniek om groenten langer te kunnen bewaren. Voor het inleggen van groenten kun je soms ook zout gebruiken. In dit recept gebruiken we azijn, suiker en water.


Zoetzure wortel

Door de wortel te overgieten met een mengsel van water, azijn en suiker, wordt de smaak ook lekker fris en zoetzuur. Zoetzure wortel dus! Ontzettend lekker om een frisse touch te geven aan gerechten.

Naast de azijn, water en suiker kun je ook nog andere ingrediënten toevoegen om de smaak het de wortel en het zuur te bepalen. Als extraatje gaat in dit recept ook een rode ui. Ingelegde rode ui is ook ontzettend lekker namelijk! Andere lekkere smaakmakers zijn bijvoorbeeld: mosterdzaad of peperkorrels. Ook deze ingrediënten staan in het recept. Eigenlijk kun je deze ingrediënten helemaal naar eigen smaak toevoegen.

Zin om nog meer te variëren? Voeg dan ook eens wat plakjes rode peper toe. Hierdoor worden ingelegde groenten ook lekker pittig. Hoe langer je de groenten zo laat staan, hoe pittiger de smaak. Je kunt de rode peper er naar verloop van tijd ook weer uit halen.

ingelegde wortel, zoetzure wortel

Ingelegde wortel – zoetzure wortel

Ingelegde wortel, ofwel: zoetzure wortel. Een super lekker bijgerecht bij heel veel gerechten. Dit recept is makkelijk, snel, gezond en goedkoop.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch, Midden-Oosters
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • winterpeen
  • 1 rode ui
  • 200 ml warm water
  • 240 ml azijn
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 theelepel mosterdzaad (optioneel)
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels (optioneel)

En verder:

  • een schone pot

Instructies
 

  • Rasp de wortel grof en snijd de rode ui in fijne ringen. Meng de azijn, het warme water en de suiker met elkaar. Roer dit totdat de suiker helemaal is opgelost.
  • Doe de wortel en de rode ui in een schone pot en overgiet dit met het azijnmengsel. Voeg de mosterdzaadjes en de peperkorrels toe en doe de pot dicht.
  • Laat de pot even staan zodat de wortel de smaken goed kan opnemen. Hoe langer je de pot laat staan, hoe intenser de smaak wordt. Mijn advies is om deze ingelegde wortel in ieder geval 30 tot 60 minuten van te voren te maken voor een lekkere friszoete smaak, maar maak dit recept liever een dag van te voren.

Notities

Bewaar de ingelegde wortel in de koelkast.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Veganistisch, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating