gezonde shoarmaschotel

Gezonde shoarmaschotel met sperziebonen en paprika

Zin in shoarma, maar geen zin in een ongezonde maaltijd? Zet dan deze gezonde shoarmaschotel op tafel. Dit recept is snel klaar, makkelijk om te maak en een stuk gezonder dan het traditionele broodje shoarma. Maak deze shoarmaschotel met lekker veel groenten, eventueel wat rijst, quinoa of couscous en tzatziki.



Gezonde shoarmaschotel

Ik ben dol op dit recept voor gezonde shoarmaschotel. Dit gerecht is super smaakvol en het bevat lekker veel groenten. Dit maakt het tot de ideale doordeweekse maaltijd. Ik bereid dit gerecht graag voor voor 1 of 2 dagen en bewaar het in porties in de koelkast. Je kunt het makkelijk bewaren en opwarmen in de magnetron.


Groenten uit de diepvrieso

Ik eet graag genoeg groenten en heb daarom altijd voldoende in huis. Mijn tip: koop groenten uit de diepvries. Dit kun je langer bewaren dan groenten van de versafdeling, maar is net zo gezond. Zo kun je altijd een gezonde maaltijd met voldoende groenten voor jezelf maken. Handig om in huis te hebben zijn bijvoorbeeld: doperwtjes, spinazie (gesneden en zonder room) en sperziebonen. De groenten voeg ik direct uit de verpakking toe aan het gerecht. Je hoeft ze niet voor te koken of te laten ontdooien. Super makkelijk!

gezonde shoarmaschotel

Gezonde shoarmaschotel met sperziebonen, paprika en tzatziki

Dit recept is snel klaar, makkelijk om te maak en een stuk gezonder dan het traditionele broodje shoarma. Maak deze shoarmaschotel met lekker veel groenten, eventueel wat rijst, quinoa of couscous en tzatziki.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kipshoarma (eventueel zelf gekruid)
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • 350 gram sperziebonen (voorgekookt of uit de vriezer)
  • 200 gram doperwtjes (bij voorkeur uit de vriezer)

Voor erbij:

  • fijngesneden bosui
  • gekookte rijst, couscous en quinoa
  • tzatziki

Instructies
 

  • Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Verwarm een ruime wokpan met wat vetstof en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg de kipshoarma toe en bak deze gaar.
  • Snijd intussen de paprika in reepjes en voeg deze ook toe aan de wokpan. Bak de paprika 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen toe en laat meegaren voor 5 minuten. Voeg hierna de doperewten toe en laat deze warm worden in het gerecht. Dit duurt ongeveer drie minuten.
  • Serveer de gezonde shoarmaschotel met rijst, quinoa of couscous en de tzatziki. Bestrooi eventueel nog met wat fijngesneden bosui.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating