Deze vegetarische pasta pesto met champignons eet je het liefst elke week! Dit is het ideale recept voor iedereen die op zoek is naar een makkelijk recept zonder vlees om wat bewuster vegetarische te eten. Dit pastarecept is rijkgevuld met champignons, prei en cherrytomaten. De lekkere saus maak je met roomkaas en pesto. Super lekker!
Vegetarische pasta pesto
Pasta pesto ken je misschien. Een lekkere pasta, bijvoorbeeld penne of tagliatelle, met een romige pestosaus. Soms gemaakt van alleen pesto, lekker zelfgemaakt (klik), en soms gecombineerd met room of crème fraîche. Beide soorten pasta pesto zijn ontzettend lekker. Veel andere gebruikte ingrediënten zijn mozzarella, courgette, kip en tomaat. Een fantastisch lekkere smaakcombinatie met zo’n heerlijke pestosaus!
Voor deze pasta houden we het lekkere vegetarisch. Vegetarische pasta pesto dus! Nog steeds met zo’n lekkere, romige pestosaus. Je kunt zelf kiezen voor zelfgemaakte pesto of kant-en-klare pesto. Voeg verder toe: prei en flink wat champignons. Deze ingrediënten zijn erg lekker om de pasta goed te vullen. Als de vegetarische pasta pesto klaar is, maak je het bordje af met een handje rucola en lekker wat verse tomaatjes. Deze maken het gerecht helemaal af!
Zelfgemaakte pesto
De basis voor deze pasta saus is natuurlijk pesto. Je kunt hiervoor heel goed kant-en-klare pesto gebruiken. Bijvoorbeeld die van versafdeling van de supermarkt of de pesto uit een potje, die je lang kunt bewaren in de voorraadkast (ideaal om in huis te hebben!). Vind jij het leuk om zelf pesto te maken? Bekijk dan bijvoorbeeld eens deze recepten voor zelfgemaakte pesto: walnotenpesto met oude kaas en basilicum of rucola pesto met oude kaas en zonnebloempitten (budget proof).
Vegetarische pasta pesto met champignons, prei en cherrytomaten
Ingrediënten
- 200 gram pasta naar keuze
- 250 gram champignons
- ½ prei
- 250 gram cherrytomaten
- rucola (naar smaak)
Voor de saus:
- 2 koffielepels pesto
- 80 gram kruidenroomkaas
- 100 ml kookvocht van de pasta (houd dit apart tijdens het koken)
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de pasta, eventueel met een snuf zout. Houd een half kopje van het kookvocht apart. Dit schep je gewoon tijdens het koken uit de pan.
- Snijd intussen de champignons in plakjes en de prei in halve ringen. Bak deze 5 tot 10 minuten in een ruime koekenpan of wokpan.
- Voeg de pesto, de roomkaas en het kookvocht toe aan de groenten om de saus te maken. Meng het geheel goed door.
- Snijd intussen vast de cherrytomaten in tweeën.
- Giet de pasta af en meng deze met de romige pestosaus. Meng goed door. Schep de pasta pesto in twee borden.
- Verdeel de cherrytomaten over de vegetarische pasta pesto, samen met de rucola. Serveer direct.