vegetarische pasta pesto

Vegetarische pasta pesto met champignons en prei

Deze vegetarische pasta pesto met champignons eet je het liefst elke week! Dit is het ideale recept voor iedereen die op zoek is naar een makkelijk recept zonder vlees om wat bewuster vegetarische te eten. Dit pastarecept is rijkgevuld met champignons, prei en cherrytomaten. De lekkere saus maak je met roomkaas en pesto. Super lekker!


vegetarische pasta pesto

Vegetarische pasta pesto met champignons, prei en cherrytomaten

Dit is het ideale recept voor iedereen die op zoek is naar een makkelijk recept zonder vlees om wat bewuster vegetarische te eten. Dit pastarecept is rijkgevuld met champignons, prei en cherrytomaten. De lekkere saus maak je met roomkaas en pesto. Super lekker!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram pasta naar keuze
  • 250 gram champignons
  • ½ prei
  • 250 gram cherrytomaten
  • rucola (naar smaak)

Voor de saus:

  • 2 koffielepels pesto
  • 80 gram kruidenroomkaas
  • 100 ml kookvocht van de pasta (houd dit apart tijdens het koken)

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de pasta, eventueel met een snuf zout. Houd een half kopje van het kookvocht apart. Dit schep je gewoon tijdens het koken uit de pan.
  • Snijd intussen de champignons in plakjes en de prei in halve ringen. Bak deze 5 tot 10 minuten in een ruime koekenpan of wokpan.
  • Voeg de pesto, de roomkaas en het kookvocht toe aan de groenten om de saus te maken. Meng het geheel goed door.
  • Snijd intussen vast de cherrytomaten in tweeën.
  • Giet de pasta af en meng deze met de romige pestosaus. Meng goed door. Schep de pasta pesto in twee borden.
  • Verdeel de cherrytomaten over de vegetarische pasta pesto, samen met de rucola. Serveer direct.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating