Maak jij wel eens een Turks brood pizza? Dit is het een van de makkelijkste pizzarecepten! Gebruik een Turks brood als pizzabodem. Ideaal, want deze is makkelijk om af te bakken. Bekleed de bodem van Turks brood met ingrediënten die je lekker vindt. In dit recept kies ik voor tomaten, tonijn, kappertjes en ui. Een heerlijke combinatie!

Turks brood pizza met tonijn
Dit makkelijke pizzarecept moet je geproefd hebben. Turks brood pizza met tonijn, zo lekker! Voeg kappertjes, tomaten, uit en kaas toe en je pizza is compleet.
Ingrediënten
- 1 Turks brood in de lengte gehalveerd
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 300 gram tonijn blik
- 250 gram cherrytomaten gehalveerd
- 1 rode ui dunne ringen
- 4 eetlepels kappertjes
- 200 gram geraspte jonge kaas
- Verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het Turks brood in tweeën, zodat je twee grote platte helften krijgt. Dit zijn de pizzabodems.
- Mix voor de tomatensaus de tomatenblokjes met een staafmixer. De saus hoeft niet helemaal glad te zijn. Bestrijk hiermee het Turks brood.
- Laat de tonijn uitlekken. Verdeel dit, net als de cherrytomaten, kappertjes en uienringen, over het Turks brood.
- Bak de pizza 20 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met de verse peterselie.
Oohh, ik houd van Turks brood en dit recept klinkt wel heeeel erg lekker!
Pingback: Pissaladière (Franse uientaart) - StudioKOOK