Pepernotenfudge, kruidnotenfudge… Hoe je het ook wil noemen, deze heerlijke zelfgemaakte chocoladefudge met pepernoten (of kruidnoten) mag niet ontbreken tijdens het Sinterklaas! Dit heerlijke fudgerecept is makkelijk en snel om te maken. Leuk om te maken vóór kinder of mét kinderen!
Pepernotenfudge
Pepernotenfudge, een combinatie van lekkere zelfgemaakte chocoladefudge en pepernoten. De combinatie van pure chocolade en de kruidige smaak van pepernoten (of kruidnoten) is echt top. Deze lekkere fudge is makkelijk om te maken en perfect als Sinterklaas bakrecept. Serveer in de dagen voor Sinterklaas of gezellig tijdens ’t heerlijk avondje!
Chocoladefudge met pepernoten
Voor dit recept maak je eerst een chocoladefudge. Hiervoor gebruik je gecondenseerde melk en pure chocolade. Deze twee ingrediënten verwarm je samen totdat de stukjes pure chocolade zijn gesmolten en je een smeuïge pasta over houdt. Als deze opstijft, heb je fudge! Zo simpel is het!
Voordat je de chocoladefudge laat opstijven in de koelkast, meng je deze eerst met die heerlijke pepernoten. De pepernoten meng je simpelweg met het fudgemengsel. Verdeel het mengsel vervolgens gelijkmatig in een bakvorm. Zet de chocoladefudge met pepernoten weg in de koelkast om stevig te worden. Na een paar uur heb je heerlijke, zelfgemaakte pepernotenfudge.
Fudge bakvorm
Voor dit recept gebruik ik een vierkante bakvorm, van ongeveer 20 bij 20 centimeter. Dit dezelfde vorm waarbij ik vaak brownies maak. Maar, je kunt deze fudge eigenlijk in elke andere bakvorm storten die je prettig vindt om mee te werken. De fudge zal iets dikker of juist iets minder dik worden, afhankelijk van de grootte van de vorm, maar voor de smaak maakt het niet uit.
Ik adviseer om een bakvorm de gebruiken van een vergelijkbaar formaat. Als de fudge stevig is, kun je er mooie blokjes van snijden.
Pepernotenfudge met pure chocolade
Ingrediënten
- 1 blik gecondenseerde melk
- 350 gram pure chocolade
- 120 gram pepernoten
En verder:
- bakvorm (20 x 20 centimeter)
- bakpapier
Instructies
- Breek de pure chocolade in stukjes. Doe de chocolade samen met de gecondenseerde melk in een steelpannetje en laat het geheel samen warm worden. Verwarm het mengsel totdat de chocolade helemaal gesmolten en goed gemengd is.
- Bekleed intussen de bakvorm met bakpapier.
- Doe de pepernoten bij het fudgemengsel en meng goed door. Stort het fudgemengsel in de bakvorm en druk goed aan in de hoeken en strijk de bovenkant met de achterkant van een lepel strak. Zet de pepernotenfudge in de koelkast voor 3 uur om op te stijven.
- Snijd de fudge hierna in ongeveer 36 blokjes. Eet smakelijk!