Witte chocoladefudge. Zo ontzettend lekker! Helemaal in combinatie met pistachenoten. Die geven het geheel een lekkere, hartige smaak. Wist je dat witte chocoladefudge helemaal niet moeilijk is om te maken? In de basis heb je er slechts twee ingrediënten voor nodig…
Witte chocoladefudge
Witte chocoladefudge is, zoals de naam al doet vermoeden, fudge die je maakt met witte chocolade. Chocoladefudge is makkelijk om te maken en je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig. Dit zijn: gecondenseerde melk, witte chocolade en voor dit recept ook pistachenoten. De witte chocolade laat je smelten in de gecondenseerde melk. Dit kan gewoon in een klein steelpannetje. Het hoeft niet te koken. Als alle chocolade gesmolten is, kun je het in een vorm storten (vooraf even bekleden met bakpapier) of eventueel nog mengen met lekkere ingrediënten naar keuze, zoals pistachenootjes.
Pistachenoten
Als extraatje aan dit recept voeg ik pistachenoten toe. Pistachenoten en witte chocolade passen ontzettend goed bij elkaar. De pistachenoten moet gepeld zijn voordat je ze kunt verwerken in dit recept. Je kunt dus gepelde pistachenoten kopen of de pistachenoten vooraf zelf even pellen. Maak je geen zorgen over of de ongepelde pistachenootjes gezouten zijn of niet. Het meeste zout zal op de schil zitten en dit alles belandt dus niet in je chocoladefudge. Daarnaast is het niet erg om een beetje zout toe te voegen, want zout is een bakrecept is een perfecte tegenhanger van zoete smaken!
Witte chocoladefudge met pistachenoten
Ingrediënten
- 350 gram witte chocolade (in blokjes)
- 1 blik gecondenseerde melk
- 200 gram gepelde pistachenootjes
- grof zout voor bovenop (optioneel)
En verder:
- een bakblik (21 x 21 cm)
- bakpapier
Instructies
- Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje, samen met de blokjes witte chocolade. Verwarm dit op een laag vuur en laat de chocolade smelten. Meng goed door zodat de gecondenseerde melk en de chocolade één geheel vormen.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de pistachenoten toe. Houd eventueel een paar nootjes achter om bovenop de fudge te strooien.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier, zo strak mogelijk. Zo krijg je straks ook strakke blokjes. Voor de smaak maakt dit niet uit.
- Verdeel het witte chocolademengsel in de bakvorm. Hak de achtergehouden pistachenootjes fijn en strooi, samen met wat grof zout, over de fudge. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd er hierna 20 blokjes van en bewaar de fudge in een afgesloten trommel. Eet smakelijk!