Zin in een lekkere poké bowl? Deze poké bowl met pittige tonijn zet je in een handomdraai op tafel. Lekker pittig door de Srirachasaus, gecombineerd met frisse komkommer en radijsjes en romige avocado. Maak ‘m met sushirijst of elke andere rijst die je lekker vindt!
Poké bowl met pittige tonijn
Ik ben dol op deze poké bowl met pittige tonijn. Dit recept is een echte klassieker en staat hier al jaren geregeld op tafel. Ik vind het een heerlijk recept om last minute te kunnen maken. Tonijn uit blik is een ontzettend handig ingrediënt om in de voorraadkast te hebben. De tonijn laat je goed uitlekken en maak je vervolgens aan met mayonaise, Srirachasaus en wat citroesap. Zo krijg je zonder moeite een heerlijke, smaakvolle tonijn voor in deze bowl.
Frisse groenten
Ik vul de poké bowl met pittige tonijn verder aan met lekkere, frisse groenten. Komkommer en radijsjes zijn al lekker fris en knapperig van zichzelf. Ideaal dus! Daar voor ik graag nog wat avocado aan toe voor de romige structuur. Alleen maar lekkere dingen dus!
Andere lekkere toppings zijn sesamzaadjes en wat bosui.
Kies een rijstsoort die lekker vindt
Sushirijst is een lekkere plakrijst die veel wordt gebruik in poké bowl. Deze rijst heeft wel een langere bereidingstijd, daarom kun je deze het beste voorbereiden. Maak sushirijst bijvoorbeeld een dag van te voren. De bereidingstijd van de sushirijst is niet meegerekend in de bereidingstijd van het recept. Bereid sushirijst volgens dit recept.
Vind jij een andere rijstsoort lekkerder, dit kan prima! Vervang de hoeveelheid sushirijst uit het recept één op één met een rijstsoort die je in huis hebt. Bijvoorbeeld: basmatirijst of zilvervliesrijst. Deze rijstsoorten kun je ook lekker aanmaken met de sushiazijn voor de friszure smaak.

Poké bowl met pittige tonijn
Ingrediënten
Voor de sushirijst
- 250 gram sushirijst
- 400 ml water
- 6 el. rijstazijn
- 1 el. suiker
Voor de poké bowl
- 100 gram tonijn uit blik uitlekgewicht
- ¼ komkommer
- 6 radijsjes
- 1 avocado
- 1 à 2 el. sesamzaadjes
Voor de dressing
- 4 el. sojasaus
- 1 el. sesamolie
- 1,5 el. honing
- 1 el. citroensap
- 1 el. rijstazijn
Voor de Srirachamayonaise
- 4 el. mayonaise
- 2 tl. Srirachasaus
- 2 tl. citroensap
Instructies
- Voorbereiding. Kook de sushirijst volgens dit recept. Gebruik hiervoor de 250 gram rijst, 400 ml water, 6 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel suiker. Laat de sushirijst na het koken goed afkoelen voor gebruik.
- Maak de poké bowl. Ontdoe de komkommer eventueel van de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de radijsjes en de avocado in plakjes. Zet apart tot gebruik.Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar en roer goed door. Meng ook de ingrediënten voor Srirachamayonaise met elkaar.
- Verdeel de sushirijst over twee kommen. Schenk hier de dressing over. Verdeel ook de blokjes kommer, de plakjes radijs en de plakjes avocado over de sushirijst.
- Giet de tonijn uit blik af en meng met twee eetlepels van de Srirachamayonaise. De tonijn moet nèt aangemaakt zijn. Leg de pittige tonijn ook op de poké bowl.
- Strooi wat sesamzaadjes over de kommen en serveer de poké bowl met pittige tonijn met de overgebleven Srirachamayonaise.
Pingback: Wraps met pompoen, feta en Srirachasaus - StudioKOOK