Gochujang mayonaise. De naam zegt het al: een pittige saus op basis van mayonaise en gochujang. Ik dit artikel leg ik je precies uit wat gochujang is. Dit recept voor gochujang mayonaise is in ieder geval onmisbaar in je Koreaanse recepten, zeker de lekkere comfort food-fusion recepten, zoals sushi en sandwiches!
Wat is gochujang?
Gochujang is een Koreaanse peperpasta. Gochujang smaakt erg pittig, maar is erg lekker in veel gerechten. Bijvoorbeeld deze Koreaanse kippenvleugeltjes. Gochujang is dan wel pittig, maar je kunt hier eenvoudig een smaakmaker tegenover zetten die de smaak wat milder maak. Ik gebruik hiervoor graag iets zoets, zoals basterdsuiker of honing, en/of iets fris, zoals limoen of citroen. Met deze combinatie van 3 ingrediënten breng je gochujang op smaak.
Gochujang mayonaise
Gochujang mayonaise is een lekkere saus of basis van gochujang en mayonaise. Ik gebruik deze saus bijvoorbeeld om deze savooie spitskool steak net iets extra’s te geven. Je kunt dit dus gebruiken als smaakvolle saus of dressing.
Deze pittige Koreaanse mayonaise is niet moelijk om te maken, maar besteed vooral aandacht aan het in balans brengen van de smaken. Dan is deze saus fantastisch lekker! Gebruik ‘m ook bij sushi, op sandwiches of op loaded fries met een Koreaanse twist bijvoorbeeld. Stuk voor stuk comfort food!
Koreaanse recepten
Heb jij de smaak te pakken en heb je zin in meer Koreaanse recepten? Probeer dan ook eens de onderstaande recepten:





Gochujang mayonaise
Ingrediënten
- 3 eetlepels mayonaise
- 1½ eetlepels crème fraîche
- 2 theelepels gochujang
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels rijstazijn
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ruime kom. Meng alles goed door elkaar. Proef even of de gochujang mayonaise goed op smaak is en voeg zo nodig iets extra's toe. Breng op smaak met wat zout. Eet smakelijk!