gochujang mayonaise

Gochujang mayonaise

Gochujang mayonaise. De naam zegt het al: een pittige saus op basis van mayonaise en gochujang. Ik dit artikel leg ik je precies uit wat gochujang is. Dit recept voor gochujang mayonaise is in ieder geval onmisbaar in je Koreaanse recepten, zeker de lekkere comfort food-fusion recepten, zoals sushi en sandwiches!



Wat is gochujang?

Gochujang is een Koreaanse peperpasta. Gochujang smaakt erg pittig, maar is erg lekker in veel gerechten. Bijvoorbeeld deze Koreaanse kippenvleugeltjes. Gochujang is dan wel pittig, maar je kunt hier eenvoudig een smaakmaker tegenover zetten die de smaak wat milder maak. Ik gebruik hiervoor graag iets zoets, zoals basterdsuiker of honing, en/of iets fris, zoals limoen of citroen. Met deze combinatie van 3 ingrediënten breng je gochujang op smaak.


Gochujang mayonaise

Gochujang mayonaise is een lekkere saus of basis van gochujang en mayonaise. Ik gebruik deze saus bijvoorbeeld om deze savooie spitskool steak net iets extra’s te geven. Je kunt dit dus gebruiken als smaakvolle saus of dressing.

Deze pittige Koreaanse mayonaise is niet moelijk om te maken, maar besteed vooral aandacht aan het in balans brengen van de smaken. Dan is deze saus fantastisch lekker! Gebruik ‘m ook bij sushi, op sandwiches of op loaded fries met een Koreaanse twist bijvoorbeeld. Stuk voor stuk comfort food!


Koreaanse recepten

Heb jij de smaak te pakken en heb je zin in meer Koreaanse recepten? Probeer dan ook eens de onderstaande recepten:

Crispy aardappelsalade met kimchi en komkommer
Een heerlijke crispy aardappelsalade met geroosterde aardappelen, een Oosterse dressing, pittige kimchi en frisse komkommer.
Bekijk het recept
crispy aardappelsalade met kimchi
Gimbap met kimchi, omelet en smac – Koreaanse rijstrollen
Gimbap is een klassiek Koreaans recept voor rijstrolletjes gevuld met groenten, ei en eventueel vlees of vis. Ik maak gimbap met omelet, wat knapperige groenten, kimchi en smac.
Bekijk het recept
gimbap recept
Kimchi fried rice met doperwtjes en een gebakken ei
Kimchi fried rice is gebakken rijst met kimchi. Met deze gefermenteerde kool breng je gebakken rijst super lekker op smaak.
Bekijk het recept
kimchi fried rice gebakken rijst met kimchi
Kimchi tosti
Deze kimchi tosti moet je geproefd hebben! Boordevol smaak door gezonde, Koreaanse kimchi, Srirachasaus en lekker veel kaas.
Bekijk het recept
kimchi tosti
gochujang mayonaise

Gochujang mayonaise

Gochujang mayonaise. De naam zegt het al: een pittige saus op basis van mayonaise en gochujang. Lekker bij sushi, sandwiches of loaded fries.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Dipsaus
Keuken Koreaans
Porties 1 flinke portie

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels mayonaise
  • eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels gochujang
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels rijstazijn

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ruime kom. Meng alles goed door elkaar. Proef even of de gochujang mayonaise goed op smaak is en voeg zo nodig iets extra's toe. Breng op smaak met wat zout. Eet smakelijk!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating