Savooie spitskool ramen. Een heerlijke ramen recept met rauwe savooie spitskool, gebakken champignons, een gekookt eitje en wat pit door de rode peper. Een echt comfort food wat je zonder moeite en in no-time op tafel zet!
Savooie spitskool ramen
Ben jij dol op ramen? Dan wil je dit recept zeker eens proberen! Dit recept voor ramen is ontzettend snel om te maken. Ideaal als voedzame, doordeweekse avondmaaltijd. Je maakt de bouillon en kookt hier de ramen, de noedels in. Kies noedels die jij lekker vindt. Bijvoorbeeld boekweitnoedels, woknoedels of rijstnoedels… Je kunt hier gewoon mee variëren. Dus, kijk vooral ook wat je in huis hebt!
Deze heerlijke kom warme warme ramen in bouillon maak je af met lekkere toppings. Ik gebruik gebakken champignons. Deze zijn rijk van smaak, gezond en smaken ook erg lekker in de bouillon. Snijd savooie spitskool in hele fijne reepjes en leg deze ook in de kom. Schenk de warme bouillon, samen met de ramen en de champignons, over de rauwe kool heen en zo krijgt de kool meteen warmte en is echte rauwe er al een beetje vanaf. Door de warme bouillon is de savooie spitskool niet meer echt rauw, maar het is niet gaar genoeg om slap te worden. Zo behoudt de savooie spitskool een beetje een bite, wat erg lekker is in deze savooie spitskool ramen.
Serveer de ramen met savooie spitskool en champignons nog met een gekookt eitje. Deze kun je hard koken of zacht koken, maak ‘m zoals jij ‘m lekker vindt. Hier (klik) vind je tips voor het perfect koken van een ei. Verdeel er verder nog wat fijngesneden bosui over en wat verse rode peper. Rode peper is pittig van smaak, maar door deze heel fijn te snijden en deze niet mee te garen met bouillon blijft de rode peper ook fris. Laat de zaadjes uit de peper als je het gerecht niet extreem pittig wil maken.
Savooie spitskool recept
Dit een lekker recept met savooie spitskool, waarin deze groente naar mijn mening perfect tot z’n recht komt. Savooie spitskool lijkt op de gewone, traditionele spitskool, maar heeft een iets andere structuur. Wel net zo lekker! Je kunt van deze groente ook een heerlijke vegetarische steak maken. Probeer het eens:


Savooie spitskool ramen met champignons, een gekookt ei en rode peper
Ingredients
- 1,2 liter groentebouillon
- 125 gram woknoedels
- ¼ savooie spitskool (zie tips)
- 250 gram champignons
- 2 gekookte eitjes
- 2 bosui
- 2 eetlepels sojasaus
- verse rode peper (naar smaak)
Instructions
- Snijd de champignons in plakjes en bak deze in 5 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Zet het vuur hiervoor middelhoog.
- Schenk de bouillon bij de champignons en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de woknoedels toe. Kook deze gaar in de bouillon. Breng de bouillon hierna op smaak met de sojasaus.
- Snijd intussen de savooie spitskool in fijne reepjes. Verdeel deze over twee ruime ramenkommen of soepkommen. Halveer de gekookte eitjes en leg deze in de savooie spitskool. Verdeel de noedels over de kommen en schenk de bouillon over het geheel.
- Maak de savooie spitskool ramen af met de fijngesneden bosui en wat fijngesneden rode peper (naar smaak). Serveer direct. Eet smakelijk!