sinterklaas soesjes

Sinterklaas soesjes met chocolade en pepernotencrunch

Op zoek naar een zoete lekkernij voor de dagen rondom Sinterklaas? Ga aan de slag met deze leuke en lekkere Sinterklaas soesjes. Heerlijke slagroomsoesjes omhuld met chocolade, met een lekkere topping van pepernoten. De perfecte combinatie van smaken, Kies een chocolade die je lekker vindt en dip hier de soesjes in. Bestrooi met pepernotencrumble en je vrolijke soesjes in Sinterklaasthema zijn klaar!Sinterklaas soesjes

Deze Sinterklaas soesjes zijn té leuk om niet te maken. In no-time zet je dit vrolijke “baksel” op tafel en zal iedereen smullen van de combinatie room, chocolade en pepernoten. Heerlijk toch? En, ik noem dit een baksel, maar er hoeft geen bakken aan te pas te komen! Als je wil kun je de soesjes zelf maken, maar soesjes van de bakker of uit de supermarkt kun je heel goed gebruiken voor dit Sinterklaasrecept. Makkelijk én lekker!


Chocolade en pepernoten

Chocolade en pepernoten, wie is er niet dol op? Los van elkaar of de combinatie. Ik gebruik het liefst pure chocolade, een persoonlijke voorkeur. Maar deze Sinterklaas soesjes kun je ook maken met melkchocolade of zelfs witte chocolade. Je kunt zelfs twee soorten chocolade gebruiken.

Maak de soesjes af met een topping van pepernotenkruimels. Kies voor de klassieke variant of kies een lekkere smaak pepernoten. Je kunt dit recept helemaal naar eigen smaak maken!

sinterklaas soesjes

Sinterklaas soesjes met chocolade en pepernotencrunch

Deze Sinterklaas soesjes met chocolade en pepernotencrunch zijn té leuk om niet te maken! Makkelijk recept, heerlijke smaak!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 12 soesjes

Ingrediënten
  

  • 12 slagroomsoesjes
  • 100 gram (pure) chocolade
  • 50 gram pepernoten (gehakt of gemalen in een molentje)

Instructies
 

  • Smelt de chocolade. Dit kan in de magnetron (ongeveer 30 seconden en dan even controleren) of au bain marie.
  • Dip de bovenkant van de slagroomsoesjes in de gesmolten chocolade en bestrooi hierna meteen met pepernotenkruimels. Herhaal dit met alle soesjes.
  • Laat de chocolade op de soesjes uitharden in de koelkast.
  • Je kunt deze Sinterklaas soesjes ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Trefwoord Makkelijk, Sinterklaas, Zoet bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating