speculaas cheesecake met mandarijn

Speculaas cheesecake met mandarijn

Deze speculaas cheesecake met mandarijn is heerlijk voor in het najaar. Warme smaken van een kruidig, speculaas-specerijenmengsel, gecombineerd met de friszoete tonen van mandarijn. Ook zo’n heerlijk stukje najaarsfruit! Deze cheesecake heeft een lekkere zachte bodem van cake en een friszoete cheesecake topping. Heerlijk toch?



Speculaas cheesecake

Een cheesecake maar dan lekker kruidig, dat is deze speculaas cheesecake helemaal. De speculaaskruiden verwerk je niet in de cheesecaketopping, maar in de bodem. Die is lekker zacht van structuur, maar stevig van smaak. Dit combineer je met een lekkere topping van cheesecake. Een makkelijk recept op basis van roomkaas, suiker en mandarijn. Niet ingewikkeld toch? De zoete smaak van mandarijn past perfect bij de speculaaskruiden. Je kunt ook sinaasappel gebruiken.


Cheesecake met cakebodem

Dit is letterlijk een echte cheeseCAKE. Ik gebruik geen harde koekbodem, maar de bodem is gemaakt van cake. Lekker zacht dus! De speculaassmaak heeft zo echt de hoofdrol. Hiervoor bak je de cakebodem eerst een beetje af zodat deze al wat gaarder is. De cheesecaketopping hoeft niet zo lang in de oven, dus deze voeg je later toe. Zo krijg je een heerlijke cheesecake met cakebodem en een lekkere laag cheesecake bovenop. Wat wil je nog meer?

speculaas cheesecake met mandarijn

Speculaas cheesecake met mandarijn

Speculaas cheesecake met mandarijn, een heerlijke combinatie tussen kruidige speculaaskruiden en friszoete mandarijn. Een lekkere kruidige cake met cheesecake topping en zachte cakebodem. Dit wil je proeven!
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 1 uur
Gang Gebak, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

Voor de cakebodem:

  • 200 gram boter
  • 160 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 160 gram zelfrijzend bakmeelk

Voor de cheesecake vulling:

  • 300 gram monchou
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 mandarijnen (sap en rasp)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eieren

En verder:

  • springvorm (22 cm of vergelijkbaar)
  • bakpapier
  • elektrische mixer met gardes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Maak het cakebeslag. Klop de boter en de suiker luchtig. Voeg hierna één voor één de eieren toe. Zorg dat het ei is opgenomen door het boter-suikermengsel voor je het volgende ei toevoegen. Spatel hierna alle droge ingrediënten door het mengsel.
  • Vet de springvorm in en bekleed (de bodem) met bakpapier. Giet het cakebeslag in de vorm en bak deze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak de cheesecakevulling. Doe de eieren, de monchou en de suiker in een kom en mix dit luchtig. Zorg dat alles goed gemengd. Spatel hierna de bloem en de maïzena door de cheesecakevulling. Rasp als laatste de schil van de mandarijn boven de kom en knijp het sap uit de mandarijn en voeg ook dit toe aan de cheesecakevulling. Spatel goed door.
  • Haal de cake uit de oven na 30 minuten, maar zet de oven nog niet aan. Schenk de cheesecakevulling bovenop de speculaascakebodem. Bak de speculaascheesecake nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de speculaas cheesecake na het bakken minimaal 2 uur afkoelen voordat je 'm aansnijdt.

Notities

Bewaar de speculaas cheesecake met mandarijn in de koelkast. 
Trefwoord Bakken, Cakebodem, Cheesecake, Feestdagen, Makkelijk, Sinterklaas, Speculaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating