pastinaaksoep met pesto en feta

Snel & Simpel: pastinaaksoep met pesto en feta

Vegetarische soep | 20 minuten


Ingrediënten (3-4 pers.)

400 gram pastinaak
1 ui
2 tenen knoflook
750 ml groentebouillon
125 ml kookroom
1 bakje verse basilicum
100 gram feta
ongeveer 4 eetlepels pesto, naar smaak

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn. Verwarm een soeppan (of een andere kookpan met een dikke bodem) op het vuur met een klein beetje boter of olie. Fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur, ongeveer 4 minuten. De ui mag wat kleuren, dan krijgt deze een wat zoetere smaak. Maar, blijft de ui blank, dan blijft de soep ook een stuk lichter. Dit past goed bij de pastinaak. Pas op dat de knoflook niet te donker bakt, deze kan snel verbranden.

Schil de pastinaak en ontdoe van de twee uiteindes. Snijd de pastinaak in gelijke plakken en voeg deze, samen met de groentenbouillon toe aan de pan. Verwarm het geheel tot het kookpunt is bereikt. Zet het vuur lager en laat de pastinaaksoep zachtjes koken totdat de pastinaak gaar is.

Gebruik een staafmixer om de soep te mixen totdat deze helemaal glad is. Voeg vervolgens de kookroom toe aan de soep en verwarm deze nog even mee.

Schenk de soep in kommen en verdeel hierover de feta (deze kun je verbrokkelen boven de kommen of in blokjes snijden), de pesto en wat blaadjes verse basilicum. Serveer de pastinaaksoep met pesto en feta met wat brood en een salade als hoofdgerecht of schenk de soep vooraf aan een diner.

Tips

Gebruik je een blender om deze pastinaaksoep met pesto en feta glad te mixen? Zorg er dan voor dat de soep wat is afgekoeld en/of dat de warme lucht tijdens het mixen kan ontsnappen uit de blender. Dit doe je door bijvoorbeeld de deksel scheef op de blender te zetten en vast te houden tijdens het blenden.

Misschien vind je dit ook lekker