pastinaaksoep met pesto en feta

Pastinaaksoep met pesto en feta (snel & simpel)

Pastinaaksoep, een heerlijke soep om te maken met deze smakelijke groente. Serveer de pastinaaksoep met pesto en feta, een heerlijke combinatie! Lekker als lunch of als voorgerecht.


pastinaaksoep met pesto en feta

Pastinaaksoep met feta en pesto

Makkelijke pastinaaksoep om te serveren als lunch, maaltijdsoep of als voorgerecht. Lekker met feta en pesto.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pastinaak
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 125 ml kookroom
  • 1 bosje basilicum (à 15 gram)
  • 100 gram feta
  • pesto (naar smaak)

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook fijn. Verwarm een soeppan (of een andere kookpan met een dikke bodem) op het vuur met een klein beetje boter of olie. Fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur, ongeveer 4 minuten. De ui mag wat kleuren, dan krijgt deze een wat zoetere smaak. Maar, blijft de ui blank, dan blijft de soep ook een stuk lichter. Dit past goed bij de pastinaak. Pas op dat de knoflook niet te donker bakt, deze kan snel verbranden.
  • Schil de pastinaak en ontdoe van de twee uiteindes. Snijd de pastinaak in gelijke plakken en voeg deze, samen met de groentenbouillon toe aan de pan. Verwarm het geheel tot het kookpunt is bereikt. Zet het vuur lager en laat de pastinaaksoep zachtjes koken totdat de pastinaak gaar is.
  • Gebruik een staafmixer om de soep te mixen totdat deze helemaal glad is. Voeg vervolgens de kookroom toe aan de soep en verwarm deze nog even mee.
  • Schenk de soep in kommen en verbrokkel hierover de feta, de pesto en wat blaadjes verse basilicum. Serveer de pastinaaksoep met wat brood en een salade als hoofdgerecht of schenk de soep vooraf aan een diner.
Trefwoord 20 minuten, Makkelijk, Snel, Vegetarisch