springvorm met bakpapier bekleden

Kooktip #17: springvorm met bakpapier bekleden

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. In dit artikel vertel ik waarom het handig is om je springvorm met bakpapier te bekleden.Springvorm met bakpapier bekleden

Een springvorm is een ontzettend handige bakvorm. Je kunt er zowel hartige als zoete gerechten in bakken. Denk aan een lekkere cake of ronde boterkoek. Of wat dacht je van een hartige taart of quiche? Een springvorm is écht een handig keukengerei.

Voor het gebruik van de springvorm, kun je deze invetten om te voorkomen dat je gerecht of baksel aan de vorm blijft plakken. Een belangrijke stap die je niet mag vergeten, want niets is zo vervelend als je je baksel niet heel uit de vorm krijgt en deze op het laatste moment hierdoor mislukt!

Naast het invetten van de vorm, kun je de vorm ook bekleden met bakpapier. Super handig! Want, bakpapier geeft nóg meer garantie dat je baksel niet aan de vorm blijft plakken. Je kunt makkelijk een prop maken en deze in de vorm duwen, zoals je bijvoorbeeld bij een cakevorm zou doen (klik!). Maar, voor een springvorm is er nog een andere makkelijke truc. Span het bakpapier simpelweg tussen de bodem en de buitenste ring.

springvorm met bakpapier bekleden

Springvorm met bakpapier bekleden

Voorkom dat je baksel op het laatste moment nog mislukt en niet heel uit de vorm komt en bekleed je springvorm met bakpapier voor gebruik.

Ingrediënten
  

  • Springvorm
  • Bakpapier

Instructies
 

  • Maak de springvorm open zodat je twee losse onderdelen hebt: de bodem en de buitenste ring.
  • Leg een royaal stuk bakpapier nu op de bodem. Zet de losse ring op de bodem en klem hem dicht met het bakpapier tussen de ring en de bodem.
  • Het bakpapier zit nu klem tussen de springvorm en je hebt een strak, stuk bakpapier die de bodem bedekt.

Notities

Je kunt er nu voor kiezen om de randen ook te bekleden met bakpapier of alleen in te vetten met boter olie. Eén ding is zeker: het baksel zal niet blijven plakken aan de bodem!
Extra handig: doordat het bakpapier de bodem bedekt, schuif je het baksel ook makkelijk van de bodem af op bijvoorbeeld een bord of snijplank. Zo hoef je niet in je bakvorm te snijden bij het aansnijden.


Bakken met een springvorm

Nu je deze tip kent, sta je vast te popelen om lekker te gaan bakken met een springvorm. Laat je inspireren door deze recepten voor hartige taart die je maakt met behulp van een springvorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating