spinaziesaus met pesto

Spinaziesaus met pesto

Sauzen, vegetarisch • 10 minuten


Ingrediënten (750 ml/6 pers.)

300 gram (diepvries)spinazie
200 gram crème fraîche
200 ml water
1 theelepel maïzena
100 gram groene pesto

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten mixer of blender. Mix het geheel tot er een saus ontstaat. Je kunt de saus zo grof of zo glad maken als je wil door korter of langer te mixen.

Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn en een saus vormen, kun je de spinaziesaus met pesto gaan gebruiken. Deze zelfgemaakte saus smaakt al heerlijk bij pasta. Giet de benodigde saus in een ruime pan en verhit deze op een laag vuur. De saus hoeft niet lang te koken, maar alleen te verwarmen. Kook intussen de pasta beetgaar en meng deze met de saus. Serveer met bijvoorbeeld geroosterde groenten en vlees uit de oven of een lekkere salade.

 

Tips

Met deze spinaziesaus met pesto kun je nog veel meer lekkere dingen maken. Pocheer bijvoorbeeld een stukje kip of vis in deze saus of gebruik in een heerlijke gratin uit de oven. Of wat dacht je van lasagne?

Deze saus kun je makkelijk bewaren in de vriezer. Portioneer de saus en vries per stuk in. Ontdooi per maaltijd wat je nodig hebt. Zo zet je nóg sneller een lekkere zelfgemaakte saus op tafel!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *