StudioKOOK in 2019

2019; een nieuw jaar met nieuwe plannen en nieuwe uitdagingen. Net als in 2018 wil ik jullie graag op de hoogte brengen van mijn nieuwe plannen voor StudioKOOK. Een aantal ideeën stonden al een tijd vast, die moesten er komen. Maar nu het jaar begonnen is, zijn er ook een een aantal nieuwe plannen ontstaan.
Ook blik ik kort terug op 2018. Een jaar met succes, want ik heb een hoop gestelde doelen bereikt!


In 2018 hebben er al een aantal veranderingen plaats gevonden op StudioKOOK.nl. Ik wilde graag dat StudioKOOK een plek wat voor meer dan alleen recepten en voor meer mensen dan alleen ik. Ik vind het leuk om te zien hoe dit online platform veel wordt bezocht, maar ik vind het net zo leuk dat StudioKOOK een plek is geworden voor meer gebruikers! Veel gastbloggers hebben een bijdrage mogen leveren aan het succes van StudioKOOK.

StudioKOOK is een plek waar alle aspecten rondom food worden belicht. StudioKOOK is daarom onderscheidend en uniek. Hier vind je niet zo maar recepten of eetdagboekjes, maar smaakvolle combinaties en gemak staan centraal. Eenvoudige en smakelijke recepten dus, die haalbaar zijn voor iedereen. Een lekker ontbijtje in het weekend, een makkelijke lunch om mee te nemen, een uitgebreid diner of een gezellige borrel met vrienden. Alles komt hier aan bod.
Naast de recepten is er op StudioKOOK ook veel ruimte voor inspirerende artikelen. Persoonlijke verhalen, tips tijdens het koken en alle ins en outs over producten en meer. Daarvoor ben je bij StudioKOOK aan het juiste adres.2018: een succesvol jaar

Afgelopen jaar heb een aantal concrete doelen behaald. Van sommige neem ik in 2019 afscheid en sommige concepten worden doorgevoerd in het nieuwe jaar.

  • In januari introduceerde ik een nieuwe rubriek: ‘Het boodschappenlijstje van…‘. Een boeiende reeks waarin foodbloggers een kijkje gaven in een boodschappenlijstje en de bijbehorende “boodschappenrituelen”.
  • Koken met restjes‘ deed ook haar intrede. Voedselverspilling is een groot probleem. Deze rubriek geeft je de nodige handvatten om minder eten te verspillen en creatief te koken met ingrediënten die over zijn.
  • De zomerrubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee‘ was een groot succes. Bij het lezen van deze prachtige reisverhalen kom je meteen in de vakantiestemming.studiokook

2019: een nieuw jaar met nieuwe doelen

Het liefst zet ik alle mooie projecten waar ik aan heb gewerkt in 2018 voort, maar ik wil ook plek creëren voor nieuwe ideeën. Daarom wordt de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ vervangen. In de plaats daarvan volgt een heel nieuw concept, maar net zo leuk! De nieuwe doelen voor 2019 som ik graag voor je op.


Koken met restjes

‘Koken met restjes’ is een blijvende rubriek. In 2019 zullen er weer heerlijke recepten voor je klaar staan met producten die je anders weg had gegooid en vind je veel tips over het koken met restjes.

Eetzonden

Dit jaar lanceer ik een nieuwe rubriek: ‘Eetzonden van…’. Hierin doen foodbloggers een boekje open over de zonden waar hij of zij zich wel eens schuldig aan maakt. Want, dat doen we allemaal wel eens toch? In deze rubriek vind je sappige verhalen uit de wereld van foodbloggers. In februari zal de eerste editie online verschijnen, waarin ikzelf vertel over mijn eetzonden. Benieuwd wie er nog meer een boekje open zullen doen over hun eetzonden? Houd StudioKOOK in de gaten!

Kooktips

Niet 1, maar 2 nieuwe rubrieken zul je vinden op StudioKOOK in 2019! Ik zal regelmatig handige weetjes en trucs delen in de rubriek ‘Kooktips’. Je kunt al veel tips tijdens het koken vinden onderaan de recepten. Dit onderdeel blijft behouden, maar vanaf dit jaar deel ik handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Hoe bewaar je kaas op de beste manier, hoe pel je in 2 tellen een ei en hoe maak je in no time de blender schoon? Vragen waar je op StudioKOOK.nl het antwoord op vind!


Word zelf expert…

Binnenkort verschijnt een boeiende reeks geschreven door een expert. Een product wat iedereen kent, wat vrijwel iedereen nuttigt, wordt uitgebreidt behandeld. Houd StudioKOOK in de gaten voor ontwikkelingen, want ik maak de inhoud op korte termijn bekend!


Koken volgens het seizoen

Op StudioKOOK vind je veel artikelen om lekker te koken met producten die in het seizoen zijn. Vind zowel lekkere recepten met seizoensproducten of interessante artikelen om meer te weten te komen over seizoensgroenten en koken volgens het seizoen.
Uiteraard wordt dit onderwerp uitbreid voortgezet, maar in een ietwat andere vorm. In het nieuwe jaar worden er naast wat algemene informatie een aantal seizoensgroenten uitgelicht. We beginnen meteen goed met seizoensgroenten van januari.Foodvideo’s

StudioKOOK produceert sinds kort ook foodvideo’s. Dit zijn korte timelapse (versnelde) video’s waarin het kookproces op een overzichtelijke manier te zien is. Bekijk deze timelapse foodvideo’s via de Instagram account van StudioKOOK.
 
StudioKOOK in een nieuw jasje

Als laatste start ik het nieuwe jaar met een nieuwe lay-out. Een fris uiterlijk waarin lekkere recepten, smakelijke teksten en inspirerende foodfoto’s het beste tot hun recht komen. Niet alleen de look van StudioKOOK is veranderd, maar ook het logo is opgefrist. Met het zwaartepunt niet alleen op de recepten maar ook het inspireren en het ontwikkelen (studio) krijgt een prominente plek. In 2019 zal ik met StudioKOOK nieuwe vormen van publiceren verkennen.