kaasvlinders met spinazie en ricotta

Kaasvlinders met spinazie en ricotta

Kaasvlinders, wie kent ze niet? Broodachtig met een zachte kaasvulling van de bakker of de krokante kaaskoekjes uit de supermarkt… Heerlijk! Met dit recept maak je ze eenvoudig zelf mét een lekkere twist. Deze kaasvlinders met spinazie en ricotta zijn het ideale snelle hapje om zelf te maken.



Kaasvlinders met spinazie en ricotta

Kaasvlinders, ik ben er dol op. Van de bakker is het mijn favoriete broodje, ook aan de variant van de bakkersafdeling van de supermarkt maak ik mij maar al te graag schuldig… Of wat dacht van die hartige kaaskoekjes? Allemaal lekkernijen om lekker van te smullen. Voor dit recept liet ik me inspireren door de variant van de bakker, die met die romige vulling, want die romige vulling, daar kan ik geen genoeg van krijgen!

Ik gaf de standaard kaasvlinder een lekkere twist door het toevoegen van spinazie. Een topcombinatie! Ik maakte hem extra romige door de kaasvulling aan te vullen met flink wat ricotta, heerlijk! De romige vulling wordt zacht in de oven en maakt van de laagjes deeg en vulling een waar geheel. Deze kaasvlinder met spinazie en ricotta moet je geproefd hebben!


Eet ze warm of koud

Naast die heerlijke romige vulling gebruik je bladerdeeg. Het makkelijkste is bladerdeeg op rol vanwege het grote oppervlak. De vulling verdeel je over het deeg en vervolgens rol je het geheel in vlindervorm. Dit doe je door de lange zijden naar het midden te rollen zodat ze elkaar in het midden van het deeg ontmoeten. De lange rol met twee spiralen snijd je vervolgens in plakjes die je plat bakt.

Vers uit de oven snoep je er natuurlijk meteen eentje op. Of twee. Misschien ook wel drie. Zo lekker zijn! Maar, laat ze afkoelen of wil je ze voorbereiden dan is dit recept ook geschikt, maar ook koud smaken ze fantastisch. Maak van dit recept dus een lekkere grote portie en geniet of meer momenten van deze lekkere kaasvlinder met spinazie en ricotta.

kaasvlinders met spinazie en ricotta

Kaasvlinders met spinazie en ricotta

Kaasvlinders met spinazie en ricotta. Dit recept moet je geproefd hebbben! De smeuïge vulling is extra romig en smaakvol.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Hollands
Porties 50 kaasvlinders

Ingrediënten
  

  • 2 maal bladerdeeg op rol (koelschap)
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram spinazie (fijngesneden, diepvries, ontdooid)
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de ricotta met de helft van de geraspte kaas (ongeveer 100 gram), de ontdooide spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het bladerdeeg op rol uit en verdeel de vulling over de twee plakken bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op aan de lange zijde, naar het midden toe. Herhaal dit met de andere lange zijde; rol deze ook naar het midden toe. Zo ontstaat er in doorsnede een vlinderfiguur. Herhaal dit met de andere plak bladerdeeg.
  • Laat de twee rollen bladerdeeg met spinazie-ricottavulling eventueel 15 minuten afkoelen in de koelkast. Dit zal het snijden eenvoudiger maken en de kaasvlinders zullen hun vorm beter behouden.
  • Snijd plakken van de rollen bladerdeeg met vulling van ongeveer 1 centimeter. Leg de kaasvlinders plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat tussen elke kaasvlinder minimaal 2 centimeter ruimte is. Misschien zul je de kaasvlinder in twee sessies moeten bakken of moeten verdelen over twee bakplaten.
  • Bak de kaasvlinders met spinazie en ricotta 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de kaasvlinder direct uit de oven. Lauwwarm of koud serveren is ook heerlijk! Wil je de kaasvlinder bewaren? Laat ze dan volledig afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast.
Trefwoord Makkelijk, Oud en Nieuw, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating