Sriracha dipsaus, een heerlijk en snel borrelreceptje! Deze dipsaus met de pittige, Thaise, Srirachasaus maak je in een handomdraai klaar met slechts 3 ingrediënten. Perfect voor een spontaan borrelavondje!
Sriracha dipsaus
Zin in een lekker én snel borrelrecept? Deze Sriracha dipsaus is net even anders dan kant-en-klare dipsausjes uit de supermarkt. Hij is lekker pittig en ontzettend snel gemaakt. Dit dipsaus recept maak je helemaal zelf en je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig. Mayonaise, crème fraîche en natuurlijk Srirachasaus is alles wat je nodig heb voor deze smaakvolle dip.
Serveer er wat chips, dipstokjes of frisse groenten bij. Deze zijn ideaal om mee te dippen. Dit is het perfecte recept voor een spontaan borrelavondje!
Srirachasaus
Srirachasaus ken je vast wel en je hebt het misschien ook wel in huis. Srirachasaus is eigenlijk niet meer weg te denken uit het Hollandse huishouden. Net als sambal, wat ook van oorsprong een niet-Nederlandse saus is, vind je Srirachasaus bij menig persoon in de koelkast of de voorraadkast staan.
In tegenstellig tot sambal is Srirachasaus wel lekker pittig, maar niet té scherp. Een nieuwe smaakmaker dus om snel en makkelijk wat pit te geven aan gerechten. Ik gebruik Srirachasaus bijvoorbeeld in poke bowls of voor over hotdogs. Lekker!
Thaise Srirachasaus
Srirachasaus komt uit Thailand. De hoofdingrediënten zijn chilipeper, azijn, suiker, knoflook en zout. Het wordt veel gebruikt om gerechten op smaak te brengen en wat pit te geven, bijvoorbeeld bij gerechten met zeevruchten of noedelgerechten. Sinds Srirachasaus ook z’n weg buiten de Thaise keuken heeft gevonden, zoals hierboven al even genoemd, wordt deze pittige smaakmaker ook gegeten bij bijvoorbeeld een broodje döner en frietjes!

Sriracha dipsaus
Ingredients
- 1½ eetlepel crème fraîche
- 1½ eetlepel mayonaise
- 1 koffielepel Srirachasaus (of naar smaak)
Toppings:
- fijngesneden bosui
- sesamzaadjes
Voor erbij:
- chips
- toastjes of dipstokjes
- frisse groenten, zoals komkommer en wortel
Instructions
- Doe de ingrediënten in een kommetje en meng alles goed door elkaar. Verdeel de Sriracha dipsaus over een serveerbordje of een leuk bakje om te serveren. Bestrooi eventueel nog met wat sesamzaadjes en fijngesneden bosui. Eet smakelijk!